De routes zijn via knooppunten tot stand gekomen. Per afstand is er een PDF met de kaartjes voor de Knooppunter en de Bikepointer. Daarnaast is er van de route een gpx-bestand. Dit bestand kan worden ingelezen in de meeste fietscomputers. Er zijn vier afstanden:

OmschrijvingKleurSnelheidAfstandDuurVertrek
Race- en elektrisch fietsengeel22 km/h35 km90 min09:00
Doortrappen en elektrische fietsenoranje18 km/h30 km90 min09:02
Rustig fietsenrood15 km/h25 km90 min09:04
Rustig fietsen kortblauw15 km/h20 km80 min09:06

Vertrek is bij het Noorddamcentrum, Noorddammerlaan 1 te Amstelveen. Eerst fiets je naar knooppunt 90 (hoek Gunterstein/ Noorddammerweg). Fietsgroepen gaan alle kanten op.

Aanbieding Noorddamcentrum

Bij terugkomst in het Noorddamcentrum zijn er allerlei leuke acties en een samenzijn. Aanbieding Noorddamcentrum: 2x koffie/ thee en appeltaart voor slechts € 3,50.

Speciale actie op de finale dag

Doortrappen Amstelveen geeft aan alle fietsers die deze week alle dagen present zijn geweest een leuk aandenken. Wat dat is blijft nog een verrassing. Het beloofd een luidruchtige finale te worden.

Algemene informatie

Deelname: Vrije inloop, gratis en geen inschrijving. Aankomst en vertrek bij het Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1 te Amstelveen.
Opstappen: Alle groepen verzamelen zich buiten. Let op de gekleurde helmen in de keuze van jou favoriete groep en de vertrektijd. Bij de deur staan fietspompen. Parkeren van fietsen in de met pionnen gemarkeerde zone. Racefietsen kunnen in het Noorddamcentrum worden gestald.
Risico: Meedoen aan dit evenement is voor eigen risico van de deelnemers.
Veiligheid in groepsverband: Draag bij voorkeur voor de veiligheid van jezelf en anderen een fietshelm, een geel hesje en maak gebruik van een fietsspiegel.
Begeleiding: Elke groep heeft twee begeleiders: iemand die de route en snelheid aangeeft en een bezemfiets. Beiden dragen een helm met een regenhoes in de kleur van hun groep. De bezemfiets heeft een fietstas voor calamiteiten (EHBO, reparatie set, fietspompje, droge doek, flesje water, druivensuiker en reparatiehandschoenen). Racefietsers hebben geen fietstas (eigen materiaal).
Laatkomers: Deze kunnen bij beheerder Hans de route opvragen van hun favoriete kleur en kunnen die tegengesteld fietsen. Ze komen dan ongeveer op de helft van de tocht hun groep tegen en kunnen daar weer aansluiten.
Onderweg: Bij calamiteiten fietst de groep door en blijft de bezemfiets bij de calamiteit. De fietsers betrokken bij de calamiteit proberen dit zelfstandig op te lossen. Lukt dan niet dan kunnen ze bellen met:

  • Onwel of letsel: bel 112
  • Veentrappers hebben een eigen noodnummer
  • Amstelveen Sport voor het ophalen met busje tijdens fiets 4-daagse
  • Fiets beschadigd of lekke band: ANWB fietshulp en direct lid worden

Weersomstandigheden: Bij sterke wind of sterke regen wordt er niet gefietst. Het Noorddamcentrum is dan wel geopend om samen te komen.

Fietsroutes

De fietsroutes zijn uitgezet met fietsknooppunten. Via de website zijn de routes beschikbaar voor knooppunthouders en als GPX-bestand. Het GPX-bestand is in te lezen in allerlei apparaten en apps op de smartphone die fietsnavigatie aanbieden. De routes zijn openbaar via Garmin Connect en Strava. Zoek dan naar F4D1, F4D2, F4D3 en F4D4.

https://notabenebovenkerk.nl/route-fiets-4-daagse-op-dinsdag-30-mei
https://notabenebovenkerk.nl/route-fiets-4-daagse-op-woensdag-31-mei
https://notabenebovenkerk.nl/route-fiets-4-daagse-op-donderdag-1-juni
https://notabenebovenkerk.nl/route-fiets-4-daagse-op-vrijdag-2-juni