Duurzaamheid is een belangrijk thema van deze tijd. Om ook de generaties na ons te kunnen laten genieten van een fijne en gezonde leefomgeving, moeten we onze leefstijl drastisch veranderen. Bovenkerk heeft een eigen duurzaamheidscommissie, die nadenkt over en initiatieven neemt voor duurzame projecten. We krijgen hiervoor ondersteuning van de Gemeente Amstelveen. Heb jij zelf goede ideeën om Bovenkerk groener en duurzamer te maken? Laat het ons gerust weten! Positieve verandering bereik je tenslotte samen.

Schiphol

Lees de laatste berichten voor een betere leefomgeving rond Schiphol.

Bovenkerk cleanup day

We houden Bovenkerk schoon door gezamenlijk het zwerfafval op te ruimen. Dat doen we eens in de zes weken op de zaterdagmiddag. Een initiatief dat aansluit op de Word Cleanup Day in de november maand.

Het vergroenen van Bovenkerk

Op 5 oktober 2022 is tijdens de bewonersavond een presentatie aan de bewoners gegeven. Bovenkerk heeft te maken met veranderingen van het klimaat en dat levert op sommige momenten hittestress of wateroverlast op. Ook hebben we te maken met storm- en bliksemschade.

Daar kunnen we als Bovenkerk veel tegen doen. Het toevoegen van beplanting en bomen kan op een zomerse dag al en verschil van 10 graden uitmaken. Het veranderen van verharding naar bijv. half verharding kan al heel veel doen voor opslag van regenwater bij een flinke hoosbui.

Daarbij is het essentieel dat bewoners én gemeente beide aanpassingen doen. In onderstaande presentatie staan leuke tips om zelf al aan de slag te gaan.

Onder deze pagina staan de laatste berichten die gaan over duurzaamheid in Bovenkerk. Alle berichten inzien? Klik dan hier.