Deze activiteit is speciaal voor mensen die een uitdaging in beweging ervaren als gevolg van o.a. Parkinson, MS, ADCA, CVA of reuma. Daarbij maakt het niet uit of je kunt lopen, staan, soms last hebt van bevriezingsverschijnselen of een rollator of rolstoel nodig hebt. Desgewenst kan je alle oefeningen op een stoel meedoen. We beginnen het dansen sowieso allemaal zittend.

Wekelijks dansen op dinsdag van 14-15 uur, (in 2023 van 13-14 uur)
Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1, 1187CV Amstelveen

Wordt lid of vraag een proefles aan bij:
Danspark, Dido Mirck, (06) 2893 1693 of dido@danspark.org

Dansfeest op zaterdag 3 februari 2024 van 15-16 uur
Zaal open van 14-16:30 uur, voorprogramma vanaf 14:35 uur
Met: discotheek Charly en Dido Mirck; voorprogramma Saskia Laval en Hugo de Graaf
Gratis, bij de uitgang staat een fooienpot
Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1, 1187CV Amstelveen

Omdat we graag voor iedereen een goede plek met passende begeleiding willen regelen is het fijn als je je van tevoren opgeeft bij Edwin Barentsen (06) 58825091 of edwin.barentsen@ziggo.nl.

Het belangrijkste is het samen dansen. Dansen is namelijk zoveel meer dan alleen bewegen. Door verbeelding en het ritme van de muziek wordt bewegen zoveel fijner (en makkelijker) om te doen. Bovendien geeft dansen met een hele groep of met een partner een gevoel van samenhorigheid en extra energie.  Iedereen kan naar eigen kunnen meedoen. Niemand is perfect, maar iedereen is wel uniek.

We gaan lekker ‘los’ op muziek, ritmisch en vrij dansen met naar verwachting veel plezier. Het zijn de ingrediënten om het plezier van bewegen te ervaren en wat dit met jou kan doen, en voor je conditie, coördinatie, evenwicht, souplesse, kracht, houding en balans. Door het dansen wordt je op een andere manier geprikkeld, komt er extra energie los en vergeet je even de dagelijkse uitdagingen waar je mee te dealen hebt. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd en mobiliteit. Ervaring is niet nodig, maar mag wel.

Trail op 11 februari 2023 was groot succes

Onder begeleiding van Andrew Greenwood en Dido Mirck hebben ruim 120 mensen met elkaar gedanst. Voor een sfeerimpressie zie bijgaande video, die het regionale NOS Journaal op NPO1 heeft gehaald.

Trots op onze sponsoren

AmstelIdee, Discotheek Charlie, STIVAK en HelderAdvies en Gemeente Amstelveen

Met medewerking van

Huisartsenpraktijk Bovenkerk Westwijk (Arjen Göbel), wijksamenwerkingsverband Keizer Boven West, neurologen en Parkinsonverpleegkundigen van Ziekenhuis Amstelland, Anita de Reus van Mensendieck Uithoorn, Amstelland Fysiotherapie, Motion Fysiotherapie, Westwijk Fysio, fysiotherapeuten Dekker, Fysiotherapie Praktijk Zonnestein, READE – revalidatie & reumatologie, Amstelveen Sport, Mantelzorg & Meer, Danceconnects, Danspark, Participe Amstelland, de Parkinson(isme) vereniging en Parkinson Café Amsterdam, Zonnehuisgroep Amstelland en Amstelring.