Alle activiteiten vinden plaats buiten op het terrein van de St. Urbanuskerk Bovenkerk.

Kerstbomen

In December starten we met de kerstbomen- en kerststukkenverkoop vanaf 7 december dagelijks van 10.00 – 17.00 uur. We hebben een paar honderd bomen van klein tot groot. De bomen zijn voorgeboord opdat de boom makkelijk in de standaard past. Uiteraard verpakken wij de boom in een net. Betalen kan contant of met pin.

Kerststal

Natuurlijk staat de prachtige kerststal vanaf 9 december met alle beelden in de kerktuin. Deze is dagelijks te bezoeken van 9.00 – 17.00 uur. Scholen nodigen wij uit voor het kerstverhaal met kerstliedjes bij de kerststal. Indien u hier belangstelling voor heeft kunt u zich aanmelden per email bij chmvandenhelder@gmail.com . Wij verzorgen dan banken, chocolademelk en een kaarsje voor de kinderen in de wenspoel.

Kerststukken

In het weekend van 15, 16 en 17 december is er kerststukkenverkoop van 10.00 – 17.00 uur. Op deze 3 dagen zijn de unieke kersstukken weer verkrijgbaar gemaakt door onze ervaren vrijwilligers. Speciale aandacht hebben wij voor kerststukken die geschikt zijn voor buiten en in het bijzonder voor op het kerkhof. Deze verkoop wordt omlijst met muziek en chocolademelk/glühwein.

Kerst aan de Poel

Op vrijdagavond 22 december zullen wij een sfeervolle avond verzorgen voor jong en oud. Er zullen diverse koren optreden waaronder een Dickenskoor. De avond begint om 18.30 uur met een speurtocht door de kerktuin voor alle kinderen. Rond 19.00 uur zal een nieuw kerstverhaal worden verteld en uitgebeeld door de kinderen. Iedereen is uitgenodigd om hieraan mee te doen. Maria, Jozef en het kindje zijn al geregeld. We nodigen kinderen uit om verkleed als engel, schaap of herder te komen en mee te doen!

Daarna volgen de volgende activiteiten: Dickenskoor, arrenslee met kerstman en kerstvrouw voor een fotomoment. Kraampjes met warme chocolademelk, glühwein, warme wafels, wenspoel, wensboom, kaarsjes bij de kerststal etc., etc. Alles wordt omlijst met gezellige kerstmuziek van traditioneel tot moderne kerstliedjes.

Herinrichting kerktuin

De opbrengst van de activiteiten gaan naar de herinrichting van de kerktuin!. Deze is door de brand en de herbouw flink beschadigd. Tegelijkertijd wordt dan het spaardoel van 2022 besteed aan de verlichting van de toren. De kerktuin zal geschikt gemaakt worden voor evenementen zoals tuinconcerten, kerkdienst in de openlucht en een gedichtentuin. Wilt u meedoen om dit doel te bereiken? Donaties hiervoor kunt u overmaken op IBAN NL76RABO 030250500 o.v.v. “kerktuin” tnv Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus.