We weten allemaal dat bewegen goed voor je is. En wat vind je dan leuk? Alle Nederlanders boven de 6 jaar kunnen fietsen. We hebben bijna ook allemaal een fiets. Op 18 miljoen inwoners zijn 23,4 miljoen fietsen. 70% Van de Nederlanders fietst minstens 1 keer per week. De manier van bewegen is ook heel comfortabel t.o.v andere sporten zoals bijvoorbeeld hardlopen.

Doortrappen Nederland, AmstelveenSport, Stichting Bovenkerk, Gemeente Amstelveen en Fietsmaatje Amstelveen gaan samenwerken om heel Amstelveen of de fiets te krijgen.

Deelname is gratis. Aanbieding: 2 kopjes koffie met appeltaart in het Noorddamcentrum.

 • FietsFitTraining
  van 4 april t/m 16 mei via Amstelveen Sport op andere locatie
 • Fiets 4-daagse
  Van 27 mei 2024 t/m 30 mei 2024
 • Fietsen in groepen
  Wekelijks op donderdagochtend vanaf 6 juni 2024 fietsen. Vertrekpunt is het Noorddamcentrum telkens om 9:30 uur in verschillende fietsgroepen
 • Amstelveen on wheels
  Alles wat rolt komt op een zondag 29 september 2024 bij elkaar op het plein in het Stadshart.

Algemene informatie

Deelname: Vrije inloop, gratis en geen inschrijving. Aankomst en vertrek bij het Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1 te Amstelveen.
Parkeren: stallen van fietsen in de met pionnen gemarkeerde zone of in de fietsrekken. Racefietsen kunnen in het Noorddamcentrum worden gestald.
Voorbereiding: Bij de deur van het Noorddamcentrum staan fietspompen.
Opstappen: We hebben verschillende groepen fietsers. Elke groep heeft zijn eigen kleur en afstand. Alle deelnemers verzamelen zich tijdig bij de groep/ kleur van hun keuze. Let daarbij op de gekleurde helmen en de vertrektijd.
Risico: Meedoen aan dit evenement is voor eigen risico van de deelnemers.
Veiligheid in groepsverband: Draag bij voorkeur voor de veiligheid van jezelf en anderen een fietshelm, een geel hesje en maak gebruik van een fietsspiegel.
Begeleiding: Elke groep heeft twee begeleiders: iemand die de route en snelheid aangeeft en een bezemfiets. Beiden dragen een helm met een regenhoes in de kleur van hun groep. De bezemfiets heeft een fietstas voor calamiteiten (EHBO, reparatie set, fietspompje, droge doek, flesje water, druivensuiker en reparatiehandschoenen). Racefietsers hebben geen fietstas (eigen materiaal).
Onderweg: Bij calamiteiten fietst de groep door en blijft de bezemfiets bij de calamiteit. De fietsers betrokken bij de calamiteit proberen dit zelfstandig op te lossen. Lukt dat niet dan kan er gebeld worden met:

 • Onwel of letsel: bel 112
 • Veentrappers hebben een eigen noodnummer
 • Amstelveen Sport voor het ophalen met busje tijdens fiets 4-daagse
 • Fiets beschadigd of lekke band: ANWB fietshulp en direct lid worden

Weersomstandigheden: Bij sterke wind of sterke regen wordt er niet gefietst. Het Noorddamcentrum is dan wel geopend om samen te komen.
Groepen en routes: de routes tijdens de fiets 4-daagse zijn via knooppunten tot stand gekomen. Per afstand is er een PDF met de kaartjes voor de Knooppunter en de Bikepointer. Daarnaast is er van de route een gpx-bestand. Dit bestand kan worden ingelezen in de meeste fietscomputers. Er is gestart met vier afstanden: 35km, 30km, 25km en 20km. Het wekelijk fietsen starten we met één groep die een afstand van ca. 25 tot 30 km fietst en één groep van 20km. Het tempo is in alle groepen “rustig”.

OmschrijvingKleurSnelheidAfstandDuurVertrek
Rustig fietsenoranje/ rood15 km/h25-30 km2 uur09:30 uur
Rustig fietsen kortblauw15 km/h20 km80 min09:40 uur