Het Parkinson Café Uithoorn is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de
ziekte van Parkinson(ismen), hun partners, familieleden en mantelzorgers. In een
ontspannen sfeer kunnen zij contact leggen met andere lotgenoten. Het Café is een initiatief van de Parkinson(isme) vereniging.

Thema’s

Elke bijeenkomst staat in het teken van een thema. De cafés in Uithoorn worden inhoudelijk begeleid door zorgprofessionals aangesloten bij ParkinsonNet die u van gedegen inhoudelijke informatie voorzien. Voorbeelden hiervan zijn “Parkinson en de toekomst” en “Parkinson en bewegen”.

Samenkomen

Vanaf juli 2024 komen we 4x per jaar bij elkaar, veelal de eerste dinsdag van het kwartaal van 15:30 – 17:30 uur. Locaties zijn 2x per jaar in Uithoorn, 1x in Amstelveen en 1x in Kudelstaart. Zie voor data en locaties de agenda.

Deelname

Voor deelname aan het Parkinson Café Uithoorn vragen we een kleine bijdrage van € 5,00 per persoon. Er is een kortingscode voor Minima (indien nodig). Aanmelden en betalen via https://pcu.eventgoose.com.

Meer informatie

Meer lezen over het Parkinson Café Uithoorn? Klik Hier.

Samenwerking

Het Parkinson Café Uithoorn wordt gerund door mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten en ondersteund door de Parkinson(isme) vereniging. Er wordt nauw samengewerkt met de leden van ParkinsonNet, SEZU, Amstelland Zorg, St. Bovenkerk, Motion en “Uithoorn voor elkaar”. Uithoorn voor Elkaar is een samenwerkingsverband van Mantelzorg en Meer, MEE Amstel en Zaan, Videt Uithoorn, Tympaan De Baat en Participe Amstelland (www.uithoornvoorelkaar.nu).

Regionale functie

Het Parkinson Café Uithoorn heeft een regionale functie. Daaronder vallen de gemeenten van Amstelland (Aalsmeer, Amstelveen (het voormalige dorp Bovenkerk, het dorp Nes aan de Amstel, een deel van het dorp Ouderkerk aan de Amstel, en buurtschap De Zwarte Kat), Uithoorn en Ouder-Amstel), De Kwakel, Kudelstaart, de gemeenten van de Ronde Venen (Abcoude met Stokkelaarsbrug, Amstelhoek met Mennonietenbuurt, Baambrugge, De Hoef met Kromme Mijdrecht, Mijdrecht, Vinkeveen met Achterbos, Baambrugse Zuwe, Demmerik, Donkereind, Groenlandsekade en Vinkenkade, Waverveen met Botshol, Gemaal en Nessersluis en Wilnis met Aan de Zuwe en Geer), Gemeente Nieuwkoop (Nieuwkoop, Ter Aar, Nieuwveen, Noorden, Woerdense Verlaat, Zevenhoven, De Meije, Vrouwenakker, Noordeinde, Korteraar en Langeraar, Aardam, Papenveer en Noordse Dorp).

Screenshot