vokagebouw.jpg

Verhuur VOKA voor feestjes

Het bestuur van de VOKA stelt zich vooral ten doel het verenigingsgebouw aan de Vierlingsbeeklaan 24 te Bovenkerk op een goede manier in stand te houden om daarmee een podium te bieden voor iedereen die op een kleinschalige manier activiteiten wil organiseren voor inwoners uit Bovenkerk en naaste omgeving. Daarnaast willen we de ruimte ook incidenteel verhuren aan inwoners van Bovenkerk en Westwijk die een feestje willen vieren en thuis daarvoor onvoldoende ruimte hebben. Het gebouw zal niet meer verhuurd worden aan personen die buiten Bovenkerk en Westwijk wonen. Bij de aanvraag om te huren moet de aanvrager het woonadres opgeven. Als er gasten van buiten de wijk zijn dient aan hen verzocht te worden hun auto zoveel mogelijk op het openbare (gratis) parkeerterrein bij Roda’23 neer te zetten.

De VOKA hoeft geen winst te maken. Wij willen ook geen concurrent zijn van commerciële bedrijven als het Nooddamcentrum en de horeca in Bovenkerk. Wij richten ons vooral op kleine sociale activiteiten voor mensen met een smalle beurs. Op die manier hopen wij de sociale samenhang in Bovenkerk te bevorderen. Voor de verhuur van de ruimte die de VOKA biedt vragen wij een huur, waarbij de hoogte afhangt van de aard van de activiteit en de doelgroep. Zo zijn kinderfeestjes goedkoper dan feesten voor volwassenen. Op die manier proberen we het ook voor de huurders leuk te houden, waarbij we uiteraard wel in het oog houden dat de exploitatie van het gebouw sluitend moet zijn.

Het VOKA-gebouw is niet geschikt voor grote groepen. De zaal is ongeveer 80 m2. Er zijn 45 stoelen en 14 tafels plus nog vier statafels. De ruimte leent zich voor feesten tot maximaal 50 personen. Er is een keuken met inventaris, een garderobe, toiletten en een berghok. Ook zijn er twee koelkasten en een gasstel om iets op te warmen. Er is geen oven en/of magnetron. Frituren is niet mogelijk. De activiteit moet binnen plaatsvinden. Eventuele muziek mag geen overlast voor de buren veroorzaken.

Bij het organiseren van een feestje moet de huurder alles zelf verzorgen. Er is geen horeca in het gebouw. U zult zelf moeten versieren, voor de drank en hapjes zorgen en na afloop alles weer netjes opruimen en schoonmaken. Er wordt een borg gevraagd die teruggegeven wordt als alles netjes is achtergelaten.

Bij het houden van feestjes is het belangrijk dat de omwonenden van het VOKA-gebouw daarvan geen hinder ondervinden. We willen geen avondfeesten. De praktijk heeft helaas geleerd Om 20 uur moeten alle gasten naar huis zijn vertrokken. Zie ook de regels bij verhuur VOKA. Voor verdere informatie over de huurmogelijkheden kunt u contact opnemen met Gerard Miltenburg, e-mail gerard.voka@gmail.com, tel. 020-3455876.