Op 18 september 2021 is het World Clean Up Day, een wereldwijde opruimactie.

Ruim 180 landen gaan deze dag zoveel mogelijk zwerfafval opruimen. Hiermee wordt waardevolle informatie verkregen over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Want we kennen allemaal de verschrikkelijke beelden van de plastic soep in zee, van dode walvissen met plastic flessen in hun buik en van vogeltjes die vastzitten in plastic netten.

In 2020 kwamen -ondanks Coronamaatregelen- wereldwijd meer dan 11 miljoen mensen op de been om allemaal hun eigen wijk schoon te maken. Stel je voor wat die samen voor impact hebben gehad!

Samen het verschil maken én opgeruimd staat netjes

Bovenkerk Duurzaam

Vanuit de werkgroep “Bovenkerk Duurzaam” willen we een steentje bijdragen aan de World Cleanup Day. Daarom gaan we zaterdag 18 september weer zwerfvuil rapen door heel Bovenkerk. Door mee te doen maak jij een miniverschil, samen maken wij een megaverschil!

Kom je ook?

Datum            : zaterdag 18 september 2021

Tijd                 : van 14.00 uur tot 16.00 uur

Verzamelen   : VOKA-gebouw, Vierlingbeekstraat 24

Voor afvalprikkers/-rapers en plastic zakken wordt gezorgd, handschoenen mag je zelf meenemen. Willen je buren, partner en kinderen meehelpen…… heel graag! Iedereen is van harte welkom.