Bij binnenkomst wordt je hartelijk ontvangen door één van de gastvrouwen. Vandaag zijn Gien en Joke er. Zij wijzen je de weg naar de oefenruimte, brengen misschien een glaasje water voor de medicijnen en kijken voor een goede plek voor jou op de dansvloer.

Dido, Hugo of Anita starten de dansles in een kring, allemaal zittend. We maken dus geen onderscheid in mobiliteit. Als je maar iets kunt bewegen, als is het één van je tenen, dan kun je gewoon meedoen. Wist je dat sommigen alleen al van het bijwonen en zien hoe anderen plezier maken, daar ook weer van kunnen genieten?

We beginnen eerst met het wrijven van de ledematen: armen, benen, voeten, handen. Dan volgen hoofd en lijf. We krijgen het warmer en het lijf reageert. Zo wordt elk deeltje van je lichaam warm en los gemaakt.

We worden steeds actiever, de muziek gaat aan en sommigen schuiven de stoel aan de kant en dansen door de zaal. We maken met elkaar series oefening, waar iedereen een stukje toevoegt. We zijn met meer dan 10 dansers en proberen ieders oefening te onthouden en te herhalen. Af en toe mis ik even iets, maar door Dido goed te volgen denk ik dat niemand dat van mij merkt.

Van al het dansen ben ik na een uur weer helemaal soepel geworden, maar ook moe. We besluiten met elkaar een kopje koffie of thee te drinken en even na te praten. Sommigen kunnen zo zichtbaar genieten dat ik daar helemaal blij van wordt.

De volgende ochtend wordt ik wakker. Ik heb al een tijdje last van mij onderrug. Ik heb me bij een verbouwing wat uitgesloofd! Daar heb ik die ochtend geen last van, wat heerlijk. Zou het dansen zo goed doorwerken op je lijf? Het valt me toe en ik geniet er van….

Edwin Barentsen

Deze activiteit is speciaal voor mensen die een uitdaging in beweging ervaren als gevolg van o.a. Parkinson, MS, ADCA, CVA of reuma.
Wekelijks dansen vanaf dinsdag 5 september 2023 van 13-14 uur
Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1, 1187CV Amstelveen
Wordt lid of vraag een proefles aan bij:
Danspark, Dido Mirck, (06) 2893 1693 of dido@danspark.org