Tot en met 11 oktober 2020 is het de Week van de Veiligheid in Amstelveen. Tijdens deze week is er extra aandacht voor een veilige leefomgeving.

Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Inbrekers zijn handig en komen vaak makkelijker uw woning binnen dan u denkt. Met relatief beperkte maatregelen kunt u inbraakgevoelige plekken aanpakken en uw woning veel veiliger maken.

Subsidieregeling voorkoming woninginbraken

De kans op inbraak blijkt fors af te nemen als u uw woning beveiligt volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). De gemeente heeft een aantrekkelijke subsidieregeling voor inwoners die hun woning willen beveiligen. U kunt gebruik maken van deze regeling bij de aanschaf van hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Meer informatie kunt u nalezen op de pagina subsidieregeling voorkoming woninginbraken.

Voorlichting anti-inbrakenteam

Het anti-inbrakenteam staat tussen 7 en 10 oktober 2020 in diverse winkelcentra in Amstelveen om voorlichting over woninginbraken te geven. Zij geven graag tips en advies over hoe u uw woning en leefomgeving veiliger kunt maken.

Data en tijden:

  • woensdag 7 oktober 2020 van 12.00 tot 16.00 uur
    Keizer Karelpark (Van der Hooplaan/hoek Lindenlaan)
  • vrijdag 9 oktober van 12.00 tot 16.00 uur
    Elsrijk (einde Rembrandtweg)
  • zaterdag 10 oktober van 10.00 tot 14.00 uur
    Bovenkerk (vlakbij de Albert Heijn)

Meer tips over veilig wonen vindt u op de pagina Veiligheid.

Bron: Gemeente Amstelveen