Vanaf oktober 2023 t/m half mei 2024 hebben we elke maandagochtend de Warme Kamer gehad. Een ochtend die je start met een bakkie koffie/ thee, vervolgt met spelletjes en afsluit met een heerlijk kop soep.

De spellen variëren van sjoelen, Gurling en koersbal tot allerlei allerlei bordspellen, zoals Mens erger je niet of Keezen. De deelnemers kiezen spontaan wat ze die ochtend leuk vinden om te doen. Soms komt er ook een nieuw spel mee van thuis. Alles kan!

De soep wordt gemaakt door vrijwilligers. De één maakt soep met ballen, de volgende doet culinaire hoogstandjes, dan hebben we een specialist snert en linzensoep, of weer een ander maakt heerlijke kaassoep met Duits karakter. Speciaal was die keer dat er een heksensoep geserveerd werd.

Tijdens de afsluiting werden de vrijwilligers die soep hebben gemaakt in het zonnetje gezet. Er zijn dit jaar vier gouden soeplepels uitgereikt door niemand minder dat voorzitter Rob van den Helder. Alle soepmakers werden geïnspireerd met een soepboek voor het volgende seizoen.

Naar idee van Mieke Regeling hebben deelnemers en soepmakers gezamenlijk een kunstwerk gemaakt voor het gilde van de gouden soeplepel. Dit kunstwerk worden in het Noorddamcentrum opgehangen als eerbetoon aan het vrijwilligerswerk van de soepmakers.