Mieke Regelink, lid van het organisatieteam Zomerfeest Bovenkerk, meldt met trots dat ze de voorzitter van NOC*NSF, Anneke van Zanen, bereid heeft gevonden om zaterdagmiddag 13 juli de olympische kinderspelen tijdens Zomerfeest Bovenkerk officieel te openen.

Hijsen olympische vlag

De openingsceremonie vindt plaats om 14:00 uur en bestaat uit het hijsen van de olympische vlag én de Bovenkerkse vlag die de kinderen vorig jaar tijdens het Zomerfeest zelf hebben gemaakt.

Samen bewegen

De organisatie van Zomerfeest Bovenkerk heeft dit jaar gekozen voor het thema ‘Olympische Spelen’ i.v.m. de Olympische Spelen die 26 juli in Parijs van start gaan. Het doel is kinderen door diverse sportieve spelletjes te laten ervaren hoe leuk het is om samen te bewegen. Spelenderwijs leer je elkaar beter kennen en het is nog gezond ook.

Sportplezier

Bovenkerk is trots dat NOC*NSF met de aanwezigheid van Van Zanen-Nieberg het Zomerfeest ondersteunt. De sportorganisatie heeft zelf het doel sport in Nederland te bevorderen. Hun ambitie is dat Nederland het sportiefste land ter wereld wordt. Dit doet NOC*NSF door ervoor te zorgen dat meer mensen sportplezier hebben dankzij sporten en bewegen. Het thema van Zomerfeest Bovenkerk sluit daar dit jaar perfect bij aan.

Over NOC*NSF

Het NOC*NSF ontstond in 1993 uit een fusie van het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie. Bij het NOC*NSF zijn 90 landelijke sportorganisaties aangesloten.