Mantelzorgen kan dankbaar en verrijkend zijn maar doet ook vaak een groot beroep op je. Het is belangrijk om zelf zo lekker mogelijk in je vel te blijven zitten, zodat je de zorg voor je naaste op een positieve manier kunt volhouden. De workshop ‘Stoelyoga voor mantelzorgers’ geeft je hierbij een steuntje in de rug. De yoga wordt gegeven door een gecertificeerd stoelyoga docent.

Inhoud

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Geschikt voor iedereen, jong, oud, lenig of stram, ervaren of geheel onervaren; iedereen kan meedoen. We bewegen naar vermogen met respect voor wat je eigen lichaam wel of niet kan. In deze workshop brengen we op een milde manier het lichaam in beweging en staan we in het bijzonder stil bij de plekken waar zich vaak spanning ophoopt. Door middel van rek- en strekoefeningen proberen we de spieren en gewrichten soepeler te maken. Ontspannings- en ademhalingsoefeningen brengen het lichaam en brein tot rust.

Na afloop van de workshop is er gelegenheid om gezamenlijk koffie/thee te drinken en ervaringen uit te wisselen. Zorg voor gemakkelijk zittende kleding.

Datum en tijd

7 mei en 9 juli 10:30-12:00 uur in Amstelveen bij Mantelzorg & Meer. Dr. Willem Dreesweg 2, Amstelveen.

Aanmelden kan via mantelzorgenmeer.nl / stuur een mail naar info@mantelzorgenmeer.nl of bel 0205127250. Deelname is kosteloos.