De Staat gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter in het kort geding van KLM c.s. versus de Staat.

In die uitspraak verbiedt de rechter de Staat om de plannen voor de krimp naar 460.000 vliegbewegingen voor het seizoen 2023/2024 uit te voeren. Tegen die uitspraak gaat de Staat nu in hoger beroep.

De stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV) wil zich voegen in deze rechtszaak. Het is de laatste kans om vóór het zomerseizoen 2024 de krimp veilig te stellen. Om mee te doen met het hoger beroep zoekt RBV aanvullende financiering.

Stichting Bovenkerk steunt RBV vanuit de ambitie van Bovenkerk de gezondste wijk van Amstelveen te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat overmatige herrie en (lucht)vervuiling door de luchtvaart een nadelige invloed heeft op de gezondheid.

Wil jij ook RBV financieel steunen? Maak dan een donatie over via hun website www.beschermingtegenvliegtuighinder.nl.