Op zondag 29 augustus opent SAKB KunstLokaal van 11:00-17:00 uur de deuren voor publiek. De dag wordt om 12.00 uur feestelijk geopend door de Stadsdichter en de Haikuvereniging. Een moment om niet te missen. Ieder die wil weten wat er in de beide gebouwen aan de Ouderkerkerlaan 14 en 15 te doen is, kan komen kijken en meedoen.

Het wordt een bruisende dag vol activiteiten, aangeboden door alle gebruikers van de beide gebouwen. De hoofdgebruiker, SAKB KunstLokaal, laat zowel binnen in de lokalen als buiten zien wat er zoal op cursussen en workshops aan moois gemaakt wordt op het gebied van tekenen, schilderen en beeldhouwen. Belangstellenden kunnen kennismaken met docenten en al hun vragen op hen afvuren.

De leistenenactie voor de Urbanuskerk krijgt tijdens de Open Dag alle aandacht. Je kunt een leisteen kopen en deze ter plekke beschilderen of er alleen maar je naam op schrijven met watervast schilder- of tekenmateriaal. Dan weet je dat jouw gepersonaliseerde leisteen straks boven op het schip van de kerk gaat pronken.

mijnamstelveen.nl

Voor kinderen was er op 18 september een vrije inloop bij SAKB KunstLokaal Hier zijn ze bezig om hun kunstwerk op echte dakleien van de St. Urbanuskerk te maken. Bij inlevering van het kustwerk werden ze beloond met een heerlijke dikke reep chocolade met blik.

De Japanse gemeenschap, JACOP, is net als vorig jaar weer kleurrijk aanwezig. In de NEMO-ruimte laat Duikteam Nemo je door middel van films en uitleg de duik- en onderwaterwereld ervaren. Tussendoor spelen leden van Gitaar Centrum Amstelland gitaarmuziek in de ODIN-zaal.

Bekijk de flyer.