Op deze sociale kaart zijn de relaties inzichtelijk gemaakt, waarmee het initiatief Kleurrijk Leven in Bovenkerk te maken heeft vanuit welzijn, sociaal en maatschappelijk perspectief. Het inititief is in ontwikkeling en de netwerkkaart wordt de komende tijd uitgebreid.

Organisaties opgenomen in de sociale kaart


Project Positieve Gezondheid

Stichting Amstelland Zorg (StAZ) is de regio organisatie van huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten en heeft de noodzaak ingezien om de chronische ketenzorg integraal en meer persoonsgericht in te richten. Het Wijk SamenwerkingsVerband (WSV) van de wijken Bovenkerk, Keizer Karelpark en Westwijk (70 zorgprofessionals – 22.000 patiënten) is dit middels een project volgens het gedachtengoed van Positieve Gezondheid aan het implementeren.

Contact

Lydia Göbel
p/a Noorddammerlaan 113 B
1187 AC Amstelveen
06 1455 6955
praktijkmanager@doktergobel.nl


Buurtclub leefstijl Elsrijk

We wéten allemaal wel dat verantwoorde voeding, voldoende beweging en ontspanning  voorwaarden zijn om gezonder oud worden. Maar weten is anders dan doen! Buurtclub Leefstijl voor 55+ laat zien dat door sámen bezig te zijn met een gezonde leefstijl we eerder in beweging komen om de leefstijl aan te passen en een gezonde leefstijl vol te houden.

Contact

Kwartiermaker Jolanda Peper: 06 5123 8887
info@buurtclubleefstijl.nl.


Participe Bovenkerk

Maatschappelijk werk: Stress & spanning, Eenzaamheid & Verdriet, Relatie & Scheiden, Geld & Werk, Identiteit & Intimiteit en Beter voor jezelf opkomen

Welzijn op recept
U geeft uw eigen welzijn een krachtige impuls door met een deskundige coach gratis een nieuwe activiteit te zoeken.

Ouderenadvies
Gratis informatie en advies op maat op het gebied van wonen, welzijn en zorg aan 65-plussers en hun mantelzorgers

Dementie en vergeetachtigheid
Laagdrempelige mogelijkheden voor dagbesteding of inloop, zowel voor mensen met (beginnende) dementie als voor mantelzorgers en familieleden.

Langer zelfstandig functioneren
Ondersteuning met maaltijden, activiteiten, Inloopvoorzieningen, Meer Bewegen voor Ouderen-cursussen en verzorgen wij persoonsalarmering

Financieel Café
Tips voor administratie, budget- en bestedingsoverzicht en belasting

Vrije inloop spreekuren

———— DOE MEE MET: ————

Lief en Leedstraten
Buren een oogje in het zeil en geven aandacht aan elkaar. Iedere deelnemende straat ontvangt een potje geld waarmee buurtbewoners voor elkaar een kleine attentie kunnen kopen bij voor- of tegenspoed, het zogenaamde Lief & Leedpotje.

Ikhebjenodig
Somberheid, depressieve gevoelens, depressie. Hoe herken je het, wat zijn de symptomen en hoe kun je in gesprek gaan men mensen die depressief zijn. Wat kun je doen om ze zover te krijgen om hulp te gaan zoeken.

Kunst met een koekje
Een keer per maand wordt het Cobra museum een ontmoetingsplek en kunnen bewoners samen kunst kijken met koffie en een koekje, met elkaar in gesprek gaan.

Contact

Anouk Van Oostveen
Maatschappelijk werker Amstelveen
0653558736
a.van.oostveen@participe.nu

Brenda Van Oeveren
Activiteitencoach Amstelveen Zuid & Project Inloop de Luwte
06 134 76 165
b.van.oeveren@participe.nu

Serena Harris
Ouderenadviseur
0612725759
s.harris@participe.nu

Shanti Zanoli
Wijkcoach Westwijk en Bovenkerk
06 304 908 47
s.zanoli@participe.nu


Amstelveen Sport

Bewegen op recept
U geeft uw eigen welzijn een krachtige impuls door met een deskundige coach gratis een nieuwe sportieve activiteit te zoeken.

Buitenspeelbus voor basisschool leeftijd
De Buitenspeelbus teams rijden in de zomervakantie met de bussen door Amstelveen en blijven 1 week lang op één plek staan. Elke bus heeft verschillende sport -en spelmaterialen bij zich. Denk hierbij aan; straathockey, voetbal, volleybal, tennis, skaten, frisbee, space scooters, stepjes/wave boards etc. In sommige wijken zijn er zelfs extra activiteiten, zoals clinics van verschillende verenigingen.

De beweegcarrousel voor 55+
Wie meer wil bewegen en nieuwe mensen willen ontmoeten. Je neemt deel met een strippenkaart aan de verschillende beweegactiviteiten. Verschillende sportaanbieders bieden 1 of 2 proeflessen aan. U kunt kiezen uit yoga, conditie- en krachttraining, MBVO, dansen, GALM, Tai Chi en gymnastiek. Na afloop kunt u nog een kopje koffie of thee drinken.

Buurtbootcamp
De beweegbox voor de basisschool leeftijd
Voor een feestje of omdat bewegen super belangrijk voor je is. Kom met je vrienden lekker lang actief in de Beweegbox. De Beweegbox is een superleuke, uitdagende en interactieve sport- en spelruimte. Wij zorgen met onze ervaren, gediplomeerde spelbegeleiders voor de leukste balsporten, klim- en klauterparcoursen en de spannendste games. Met de grote interactieve spelwand kun je dansen, beestjes pletten, basketballen, volleyballen en honkballen. Wil je echt tot het uiterste gaan? Kom dan met ons lasergamen of freerunnen!

Bootcamp voor 25+
De buurtsportcoach staat klaar om uitdagende oefeningen met je te doen, die elke spier in je lichaam trainen.

Buitengym voor volwassenen
Je bent 45 minuten lekker actief bezig in de buitenlucht en alle spiergroepen krijgen een beurtje.

Multisport volwassenen
Een laagdrempelig niveau met verschillende grondvormen van bewegen. Met de interactieve Beweegbox, waarbij gebruik gemaakt wordt van de grote trampoline, de SmartGoals, de smartwall en de freerunbaan.

Cognitieve fitness
Tijdens de training worden fitnessoefeningen en bewuste ademhalings- en ontspanningsoefeningen gecombineerd met cognitieve elementen die de hersenen bewust activeren.

Wandelen door parken en wijken
Trek er op uit en download 1 van de 11 routes met een lengte tussen de 2 en 4 km. door parken en wijken van Amstelveen.

Talentontwikkeling
We staan voor jullie klaar met coaching en advies. We zorgen ervoor dat je op school en in je sport de top kunt bereiken!

Contact

Amstelveen Sport
1185 TB Amstelveen
088 8585 100
Info@amstelveensport.nl

Buurtsportcoache
Mieke Regelink
m.regelink@amstelveensport.nl


Amstelring ledenservice

Huis en tuin
Bad vervangen door inloopdouche, dierenhotel, houden dagopvang, inboedelopruiming en opruimcoache, kluisverhuur, klusjesman, matrasreiniging, persoonsalarmering, schilder, slotenmaker, tapijtdeining, tuinman en verhuisdevice

Gezond bewegen
EHBO (herhaling)cursus, GeZZond Check, Halotherapie, Hardlopen en sportief wandelen, hulpmiddelen, cursus mantelzorg online, reanimatiecursus en voetreflex

Eropuit en cultuur
Ledendeals, cobra Museum, abonnement cultuur, dagtochten, klassieke concerten, Schouwburg Hoofddorp, Kosjere á lacarte

Zwangerschap en kinderen
Bevallingscursus samen, cursus eerste hulp kinderen, (herhalings-)cursus EHBO bij baby’s en kinderen, (herhaling-)cursus EHBO gastouders en zwangerschapscursus.

Verzekering en autorijden
Automakelaar aan huis, caravan/aanhangwagen opfriscursus, korting zorgverzekering. opfriscursus autorijden, Rijzeker training, rijbewijskeuring.

Gemak aan huis
Kleding, nabestaanden, opticien, pedicure, hulp en gezelschap, schoonheidsspecialiste
bevroren en warme maaltijden, wasservice en welkom online

Contact

Ledenadministratie
Dagelijks van 8:30 – 17:00 uur
(020) 333 5100
ledenservice@amstelring.nl


Mantelzorg & Meer

Mantelzorgers
Als mantelzorger biedt u zorg en hulp aan uw naaste met een chronische ziekte of beperking. Bij dit langdurig en intensief zorgen voor een ander, komt heel wat kijken. Wij bieden:

 • individuele ondersteuning
 • inzet van (zorg)vrijwilligers
 • cursussen, gespreksgroepen, informatie bijeenkomsten, mantelzorgcafés en Alzheimer Cafés
 • Online tools – informatie en instructiefilmpjes die helpen bij het zorgen

Vrijwilligers
U bent zich aan het oriënteren op vrijwilligerswerk en wilt iets betekenen voor anderen?
Kies uit het aanbod: mantelzorgvrijwilliger, Wandelmaatje, Duo-vrijwilliger, maatje voor een kind, netwerkcoach, stage voor student, etc.

Werkgevers
De combinatie van werk en zorgen voor een naaste met een chronische ziekte of een beperking kan leiden tot overbelasting. Hoe sneller dat herkend en erkend wordt door een werkgever, hoe groter de kans is dat de werknemer niet zelf ziek wordt of onnodig verzuimt. Wij bieden informatie voor werkgevers en inzet van een mantelzorgmakelaar.

Expertise
Training omgaan met dementie voor professionals, praktische en emotionele ondersteuning; Respijtwijzer (tijdelijke overdracht van mantelzorg).

Contact

Bouwerij 4D
1185 XX Amstelveen
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur
020 512 7250
info@mantelzorgenmeer.nl


BoodschappenPlusBus van Brentano

BoodschappenPlusBus
Met de BoodschappenPlusBus kunt u mee naar winkelcentra en op vrijdag naar de markt in het Stadshart. Daarnaast organiseren wij geregeld tochtjes van hele of halve dagen. U wordt altijd opgehaald en weer thuis gebracht.

PlusMobiel
De PlusMobiel is er voor mensen die hulp en ondersteuning nodig hebben bij individueel vervoer. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan de huisarts, tandarts, ziekenhuis maar ook als u kleding wilt kopen. De PlusMobiel rijdt dagelijks van 8.30 uur tot 17.00 uur. De chauffeur brengt u naar uw bestemming en biedt verder begeleiding.

U kunt gebruik maken van de PlusMobiel als u redelijk mobiel bent (met rollator is mogelijk) en klant bent van Brentano (thuiszorg, woonzorg, BoodschappenPlusBus). Onze medewerkers zijn vrijwilliger en hebben geen opleiding in de zorg.

Contact

Bel: 020 – 345 02 95
boodschappenplusbus@brentano.nl


Wijkagent van politie

Werkgebied Oude Dorp Bovenkerk omvat het gebied tussen de Ringslang, de Badlaan, Maalderij, Brouwerij, Benelixbaan en de Vierlingsbeeklaan.

Han Tsai houdt toezicht op dit gebied en werkt eraan om deze wijk veilig en leefbaar te houden.

Contact

Oude Dorp Bovenkerk
3 wijkagenten
0900 – 8844

Han Tsai
Sandy Alberts
Sandra Lonnee


Wijkzorg Amstelring

Amstelring wijkzorg biedt hulp om zelfstandig thuis te kunnen bijven wonen met een ernstige ziekte, handicap of lichte dementie. Zo bieden wij:

 • Hulp bij de dagelijkse verzorging
 • Het geven van medicatie
 • Verpleegkundige handelingen
 • Verzorging van stoma of katheter
 • Eet- en drinkadvies
 • Pijnbestrijding en palliatieve zorg
 • Verpleegzorg en nachtzorg
 • Advies bij aanvraag hulpmiddelen
 • Verwijzing naar andere specialisten

Contact

Amstelveen – Keizer Karel
Lindenlaan 75
1185 LC Amstelveen
We zijn bereikbaar tussen: 7.00-23.00
Tel: 06 – 22 47 56 83
Email: keizerkarel@amstelringwijkzorg.nl


Medipoint | Thuiszorgwinkel Amstelring

Het gratis lenen, huren of aanschaffen van hulpmiddelen voor zorg en welzijn. Advies wmo vergoedingen voor hulpmiddelen.

Contact

Laan v/d Helende Meesters 431
Amstelveen 1186 DK
Telefoon: 088 – 10 20 100
E-mail: info.amstelring@medipoint.nl