AMSTELVEENS NIEUWSBLAD Hoewel uiteraard álle financiële hulp voor de herbouw van de St. Urbanuskerk in Bovenkerk welkom is, is er één steunactie die door de duur en de opbrengst ervan uitzonderlijk is: de verkoop van St. Urbanus Chocolade. “We hadden reden voor een feestje, omdat we dertigduizend chocolade tabletten hadden verkocht. Dat heeft de afgelopen drie jaar een ton opgebracht voor de kerk”, vertelt Edwin Barentsen. Hij en Chris van den Helder zijn de initiatiefnemers van de chocolade-actie. “Daar hebben we het Gouden Ticket voor verzonnen. Dat idee is ontleend aan ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl.”

START IN SNEEUW EN HAGEL In drie pop-up winkels zijn op 1 en 2 april door een grote groep vrijwilligers 1.850 tabletten verkocht. Met name de twee buitenlocaties hadden last van de grillen van begin april en moesten in de sneeuw worden opgezet. Ondanks het slechte weer waren er toch mensen die speciaal voor deze actie de deur uit zijn gegaan.

PAASHAAS MAKEN Er waren drie hoofdprijzen: een rondleiding voor drie personen in de chocoladefabriek van Martinez. Op woensdagmiddag 6 april waren de eerste twee rondleidingen en vrijdagmiddag 8 april was de laatste winnaar aan de beurt. Het hoogtepunt vormde het einde toen de genodigden zelf een chocolade paashaas mochten maken.

OVERAL STROMENDE CHOCOLADE In de fabriek stond veel in het teken van Pasen. Er waren diverse productielijnen. Op een daarvan werden paaseitjes in kleurige aluminiumfolie verpakt. Daarna kwam het deel dat voor de kinderen erg tot de verbeelding sprak: ‘het maken van een paashaas’. Ze mochten zelf een vorm kiezen, ook een kuiken of een paasei was goed. De kinderen begonnen met het beschilderen van de vorm met chocolade. Bijvoorbeeld witte oren, tanden en voeten. Dan werd de mal gesloten en onder een ‘kraan’ van stromende chocolade gevuld, zodat er overal chocolade zat. Voor de kinderen moet het een wonderlijke ervaring zijn geweest: ‘kranen’ waar chocolade uit stroomde en het hield maar niet op. Ook mochten ze hun eigen paashaas inkleuren. Het leek wel Luilekkerland! Kinderen en ouders hebben in meerdere opzichten een ‘heerlijke’ middag beleefd en gingen naar huis met hun zelfgemaakte lekkernij.

Namens Helponsuitdebrand.com,

Dolf Middelhoff