op vrijdag 27 januari 2023

Wat een evenement! Een diner voor 100 mensen voor € 10,= per persoon, zelfs inclusief een drankje en een kopje koffie of thee! Een zaal gevuld met keurig gedekte ronde tafels. Een indrukwekkend gezicht.

Maar bij dezen wil ik alle vrijwilligers in het zonnetje zetten, zonder wie dit spektakel niet mogelijk gemaakt zou zijn. Ik ga ze natuurlijk niet allemaal met naam en toenaam noemen, behalve enkele personen: oud-slager Dick Hermanns, die de hachee maakte, oud-groenteboer Chris van den Helder, verantwoordelijk voor de rode kool en de puree en alles onder toezicht van kok Louis van Veen.

Het hoofdgerecht werd voorafgegaan door een heerlijke soep en gevolgd door een verrukkelijk luxueus toetje. Ik neem mijn petje af voor al die mensen die heen en weer renden om iedereen te bedienen, het “keukenpersoneel”, degenen die de zaal inrichtten en weer opruimden en niet te vergeten de administratoren en geldinzamelaars. We hebben allemaal zeer genoten. Doordat iedereen met iedereen aan het praten was, is het natuurlijk niet de gelegenheid om elkaar diepzinnig en persoonlijk te spreken, maar het was een fijne en gezellige avond. Ik verheug me op de volgende keer!

Maja Schermerhorn