• Gepubliceerd op: 6 november 2020

Onveilige populieren Bovenkerkerweg

In de avond en nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 november 2020 verwijdert een aannemer tien onveilige bomen die verspreid langs de Bovenkerkerweg staan. Uit veiligheidsproeven naar aanleiding van recente verzakkingen van de Bovenkerkerweg is gebleken dat het niet verantwoord is om deze bomen nog langer te laten staan.

Veiligheidsproef

De circa 100 bomen tussen de Beneluxbaan en de Nesserlaan zijn inmiddels op leeftijd, komen minder vast in de ondergrond te staan en kunnen onveilig worden. Daarom heeft de gemeente onlangs trekproeven gehouden om te zien of deze bomen nog veilig zijn. Met een trekproef kan de stabiliteit van en/of breukvastheid van een boom worden bepaald. Tien bomen bleken onstabiel. Het gaat om drie bomen ter hoogte van Canon, één boom ter hoogte van Poortwachter en zes bomen ter hoogte van Bedrijventerrein Legmeer.

De aannemer zorgt voor veiligheidsmaatregelen tijdens de kap. Een nieuwe inrichting met bomen en bermbeplanting is aan de orde als de aanpassingen aan de Bovenkerkerweg zijn gerealiseerd.

Bron: Gemeente Amstelveen