Column Rob van den Helder

Parel aan de Poel5 jaar geleden werd ik gevraagd of ik kon komen helpen met het project ‘Parel aan de Poel’; de verbouwing of verplaatsing van het Noorddamcentrum. Na 5 jaar is dit project afgerond en wordt op 17 juni het vernieuwde Noorddamcentrum officieel geopend.

Niets is zoals het was Alles aan de binnen- en buitenkant tijdens deze verbouwing aangepakt. Er zijn nieuwe installaties, een nieuwe keuken, nieuwe bar en een vergrote ontmoetingsruimte. In de grote zaal is op verzoek van de verenigingen het toneel verwijderd en de buitenkant van het pand heeft een moderne uitstraling gekregen. Heb je het gebouw nog niet van binnen gezien? Ga dan gerust even naar binnen, want alle Bovenkerkers zijn van harte welkom.

Vrijwilligers Na de coronaperiode en de sluiting van het Noorddamcentrum tijdens de verbouwing is het zeker weer tijd om elkaar daar te ontmoeten. We willen het Noorddamcentrum vaker openstellen, zodat je een kopje koffie kan komen drinken, je krantje aan de leestafel kan lezen of gewoon met andere Bovenkerkers kan afspreken om lekker bij te kletsen. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn er nog wel vrijwilligers nodig. Lijkt jou het leuk om te helpen? Praat er eens over met Hans Pappot, de beheerder, om te kijken of dit wat voor jou is.

Uiteraard dank voor het geduld van de buren die de afgelopen maanden overlast hebben gehad van deze verbouwing.

Wij hopen dat alle Bovenkerkers trots zullen zijn op het eind resultaat, want in het nieuwe NDC zijn wij Samen Bovenkerk.

Het bestuur van de stichting Bovenkerk wil daarnaast de Gemeente Amstelveen en de sponsoren van harte bedanken voor hun Financiële bijdrage. Deze geweldige organisaties zetten zich in om de sociale samenhang te bevorderen ieder op hun eigen specifieke manier.

Ik wens tevens iedereen een fijne vakantie.

De verbouwing van het NDC is mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Amstelveen als eigenaar van het gebouw : investering van een kleine 2 miljoen euro voor de gehele verbouwing.

VSB foundation: bijdrage van 15.000 euro voor nieuwe meubilair in het NDC.

Oranje fonds: bijdrage van 30.000 euro voor de kosten ter vergroting van onze grote zaal, zoals de nieuwe toneel gordijnen , extra opberg ruimte voor de verenigingen.

Prins Bernhard Cultuur Fonds: een bijdrage van 5.000 euro voor de nieuwe installatie van de theater verlichting en geluid.