MijnAmstelveen, de nieuwswebsite die van en voor ons allemaal is. In december 2012 startte de Stichting MijnAmstelveen als burgerinitiatief een website, met als doel positief lokaal nieuws te vergaren. Dit nieuws publiceren wij overzichtelijk zowel in rubrieken maar ook verdeeld over 14 wijken. Zo is snel nieuws op onderwerp te vinden maar ook te zien wat er in je eigen wijk gebeurd is. Een hecht team dat bestaat uit negen betrokken vrijwilligers vult de website door continue de binnengekomen berichten te plaatsen. Volgend jaar bestaan we 10 jaar.

In de afgelopen jaren heeft mijnAmstelveen een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen wordt het lokale nieuws geplaats. Er is ook volop aandacht voor onderwerpen die bewoners van Amstelveen bezighouden. Door de flexibele indeling van de site kunnen wij daar speciale tijdelijke rubrieken voor maken die na afloop van het onderwerp gewoon weer kan opgeheven en wanneer nodig, weer tevoorschijn komt. Denk hierbij aan onderwerpen als verkiezingen of corona. Een aantal bewoners en politici vinden bij mijnAmstelveen een podium voor hun verhalen in de rubriek column of blog. En sinds mijnAmstelveen met AmstellandSport is gaan samenwerken kunnen sporters continue de laatste sportinfo vinden in de sportrubriek.

Maar mijnAmstelveen heeft ook een andere missie. Via een aparte rubriek voor duurzaamheid en natuur wil mijnAmstelveen de bewustwording brengen en voorlichting verzamelen zodat bewoners zien wat er speelt op dit gebied.

Om de achtergronden en opinies over duurzaamheid beter over het voetlicht te kunnen brengen hebben we besloten om in het najaar van 2021 een 2e website “MijnduurzaamAmstelveen.nl” te starten. Hier willen wij opnieuw met onze ervaring een duidelijke indeling brengen waar artikelen en informatie over duurzaamheid, circulaire economie, en natuur eenvoudig terug te vinden zijn.  Beide sites worden via een link aan elkaar gekoppeld.

Dat alles doen wij met onze eigen vrijwilligers. Maar zonder financiële steun lukt dat niet. Daarom zijn we blij met onze sponsoren. Vanaf 2012 tot heden ontvingen we financiële bijdragen van de  Provincie Noord-Holland, Gemeente Amstelveen, Buurtkamer Keizer Karelpark, AmstelIdee, MEE Amstel en Zaan, Wijkplatform Buitengebied Amstel, Stadsdorp Elsrijk, Rabobank Amstel en Vecht, Stichting Theo Jansen MOC, Stinak en Amstelveen Fonds . Daarmee konden we de website up to date te houden. Want in de loop van deze afgelopen 9 jaren is er veel veranderd. Met de komst van tablets en smartphones hebben wij de website responsiever gemaakt, door verandering van interesse rubrieken hierop aangepast en de continuïteit gegarandeerd.

Nieuwsgierig geworden? Daar weten wij van Mijn Amstelveen alles van. Nieuws bijhouden is fantastisch. En laat u verrassen.

Info: redactie mijnAmstelveen, Hans de Weers en Ben Westendorp, 06 12789541
Kopij insturen: info@mijnamstelveen.nl