Gesigneerde dakleien

Deze week heeft de leidekker de eerste geschreven leien op het dak van de sacristie gelegd. Het is een groot karwei en duurt nog maanden voordat het hele dak van de kerk klaar is. Tot nu toe zijn er circa 1.500 dakleien gesigneerd. Dat is meer dan wij van tevoren hebben kunnen bedenken.

Dakleien door (amateur-)kunstenaars

Er zijn circa 180 amateurkunstenaars die leien prachtige beschilderd hebben. Vanaf de leeftijd van 3 jaar hebben jong en oud meegedaan. Een vakjury maakt na 23 oktober een selectie van de 30 mooiste leien. Die leien worden van 5 t/m 28 november tentoongesteld in museum JAN.

Dat wordt een prachtige tentoonstelling waar het publiek de 3 mooiste leien uit mag kiezen. Na afloop van de tentoonstelling worden de 3 mooiste leien bewaard om in ons torenmuseum opgehangen te worden en de andere 27 leien gaan, zoals afgesproken met de makers, het dak op.

Uit kunt nog deelnemen aan de actie

De actie voor zowel het signeren als voor de (amateur-)kunstenaars loopt nog tot en met 23 oktober 2021. Dat is de laatste zaterdag dat wij van 10-12 uur met een kraam bij de kerk staan voor de verkoop van St Urbanus chocolade en de leien. Tot die tijd kunnen ook de beschilderde leitjes worden ingeleverd bij het secretariaat van de kerk, bereikbaar op werkdagen van 10-12 uur.

Hartelijk dank voor uw bijdrage aan het herstel van onze mooie kerk.

Wellicht tot ziens in museum JAN.

Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus

Help ons uit de brand