De St. Urbanuskerk wordt weer in oude glorie hersteld. Het nieuwe dak wordt in de loop van 2021 aangebracht en voorzien van nieuwe natuurstenen leien. Als laatste worden de leien boven de sacristie gelegd en juist onder die plek is de brand op 15 september 2018 ontstaan. Dat willen we op symbolische wijze in het nieuwe dak markeren. Wij nodigen u van harte uit om een heel persoonlijk bericht mee te geven aan de volgende generatie gebruikers van de kerk, gelovigen en niet gelovigen. Dat kunt u doen door een tekst te signeren. De leien worden met de niet beschreven kant naar boven gedekt. Je ziet er dus niets van. Echter, na zo’n zestig jaar wordt een leiendak vervangen en dan komen deze weer naar boven.

Speciaal voor (amateur-)kunstenaars

Speciaal voor (amateur-)kunstenaars organiseren we “Kunst gaat het dak op”. Daarmee is het mogelijk om voor € 10,- een originele nieuwe zwarte daklei af te halen en deze aan één zijde te voorzien van een prachtige tekening of beschildering. Alle deelnemers krijgen bij inlevering van hun kunstwerk een smakelijk traktatie.

De kunstwerken krijgen een plekje op onze website. Een vakjury beoordeelt alle inzendingen en zij kiezen dertig kunstwerken uit die representatief zijn voor alle ingezonden kunststukken. Deze dertig worden tentoongesteld in MUSEUM JAN medio november 2021.

Uit de tentoonstelling worden drie kunstwerken gekozen om te publiceren in Het Amstelveens Nieuwsblad. Deze drie krijgen een ere plek in het torenmuseum van de kerk. En last but not least worden alle andere leien daadwerkelijk vereeuwigd door ze op het dak van de St. Urbanuskerk te dekken.

Inloop vier middagen SAKB KunstLokaal

Om elkaar te inspireren is het mogelijk om bij SAKB KunstLokaal onder deskundige leiding het kunstwerk te maken. Het kost u niets extra’s. We verwachten dat u zo mogelijk eigen materiaal meeneemt om de dakleien tot een kunstwerk te maken. Het materiaal is gelijk aan het maken van Happy Stones. Het gaat om watervaste materialen (krijt, verf, stiften).

SAKB KunstLokaal vrije inloop ‘s middags van 14:00 – 17:00 uur op:

  • za 14 augustus,
  • wo 18 augustus (speciaal voor kinderen)
  • za 4 september en
  • za 2 oktober 2021.

Looptijd actie

Vanaf zaterdag 14 augustus t/m zaterdag 23 oktober 2021.

Adressen ophalen schone daklei

  • St. Urbanuskerk, secretariaat pastorie, Noorddammerlaan 126; op werkdagen van 10:00 -12:00 uur
  • De kraam voor de St. Urbanuskerk op de 2e en 4e zaterdag van de maand van 10:00 -12:00 uur
  • SAKB KunstLokaal, Ouderkerklaan 15, dagelijks van 9:00 – 17:00 uur (zie de website voor openingstijden tijdens de vakantieperiode)
  • MUSEUM JAN, Dorpstraat 50; van dinsdag t/m zondag 11:00 -17:00 uur

Inleveren kunstwerk

  • De kraam voor de St. Urbanuskerk op de 2e en 4e zaterdag van de maand van 10:00 – 12:00 uur
  • Direct ter plekke na het bijwonen van een inloop bij SAKB KunstLokaal.

Aanwezig op evenementen

29 augustus               Open dag rondom SAKB KunstLokaal
11 + 12 september     Open Monumentendagen voor de St. Urbanuskerk
25 september            24H Amstelveen voor de St. Urbanuskerk
26 september            Amateur kunstmarkt in het Oude Dorp van Amstelveen
2 + 3 oktober             Open Atelierroute bij SAKB Kunstlokaal

Geen (amateur-)kunstenaar en toch meedoen?

Dan kunt u voor minimaal € 10,- een daklei signeren en dat is heel eenvoudig. U kunt er van alles op kwijt. Gewoon simpel met uw naam, een feestelijk moment als een verjaardag of jubileum, een wens, iets grappigs… kortom u kunt het heel persoonlijk maken. Zelf teksten schrijven kan bij de kraam voor de St. Urbanuskerk of tijdens evenementen.

Voor online signeren klik op onderstaande knop. Het schrijven wordt dan voor u gedaan en hiervan krijgt u per e-mail een foto toegezonden.