Kleurrijk Leven Café van start

In Bovenkerk start op dinsdag 6 september het Kleurrijk Leven Café. Het café wordt gehouden in het Noorddamcentrum en is elke dinsdag van 17:30 – 19:30 uur open. Het café richt zich op bewoners die vragen hebben op het gebied van gezondheid, leefstijl, sociaal of maatschappelijk gebied. Het is en samenwerking van bewoners met Participe en hiervoor is sociale kaart ontwikkeld. Deze is openbaar en terug te vinden op de website van Nota Bene Bovenkerk.

Een sociale kaart biedt inzicht in het sociale netwerk van organisaties die kunnen worden aangewend om sociale welzijnsvragen te beantwoorden. Door het aanwenden van het netwerk van meer dan 30 organisaties kan op veel terreinen naar een oplossing worden gezocht. Van elke organisatie of type dienst staan de contactgegevens vermeld.

Er is bijvoorbeeld een hele leuke tool die we kunnen aanbieden aan mantelzorgers en degene die zij verzorgen. Want het zorgen voor een zieke ontstaat een keer en wordt in een progressieve chronische situatie steeds zwaarder totdat het bordje bij de mantelzorger vol is. Het doel is dat er tijdig en op een ontspannen manier inzicht in de situatie wordt verkregen. Door middel van werkbladen en kaartjes word je geïnspireerd in mogelijkheden waaraan je nog niet had gedacht. Zo is er een energiewijzer, een blinde vlekken kaart, een veranderkaart, etc. Het pakket krijg je ook mee naar huis, zodat je later opnieuw naar mogelijkheden kunt zoeken.

Het Kleurrijk Leven Café is kosteloos, niet op afspraak en anoniem. Onder het genot van een kopje of thee hebben aandacht voor uw situatie en hopelijk kunnen we een stukje verder helpen. Voor meer informatie Edwin Barentsen telefoon (06) 588 250 91 e-mail edwin.barentsen@ziggo.nl .