In het Kleurijk Leven café hebben we onder het genot van een kopje koffie of thee aandacht voor jouw welzijnsvraag. Wij proberen samen met jou op een informele en ontspannen wijze een eerste stap te zetten. Heb je een zorgprofessional nodig, dan verwijzen wij je door.

Vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid weten we dat veel klachten medisch niet behandelbaar zijn. Die hebben een andere aanpak nodig. Wij helpen je vanuit vier invalshoeken.

Vanaf mei 2022 elke dinsdag
van 17:30-19:30 uur in het Noorddamcentrum

Wegwijs in de zorg

Wij kennen in Nederland een uitgebreid zorgstelsel met veel specialisten. Die werken volgens allerlei regels met elkaar samen. Dat zit ingewikkeld in elkaar en weet jij je weg daarin te vinden? Bij wie klop je aan en welke hulp past dan bij jou? Met behulp van onze sociale kaart komen we een stap verder.

Aan de slag met jouw leefstijl

We kennen die mooie wensen wel van beter slapen, gezonder eten, vaker bewegen, minder stress, je gelukkiger voelen en meer energie hebben. Maar in de praktijk blijkt het aanpassen van gewoonten vaak moeilijker dan gedacht. Soms hebben we een zetje nodig en dat hopen we jou in het Zorgcafé te geven.

Mee blijven doen

Je wordt (chronisch) ziek of je wordt ouder en je mogelijkheden nemen af. Hoe verwerk je dat mentaal? Hoe zorg je dat je niet vereenzaamd? Hoe houd je het plezier in de dagen? Misschien wil je meedoen met allerlei activiteiten in de buurt. Samen proberen we het antwoord te vinden waar jij gelukkig van wordt.

Zinvol werk

Je hebt tijd en je wilt iets betekenen voor anderen. Het lijkt je zinvol om vrijwilligerswerk doen, maar wat past bij jou en waar kun je allemaal aan denken? In het Kleurijk Leven café kijken we naar jouw mogelijkheden, wensen en verlangens. We proberen jou een stap te laten maken in de richting die bij jou past.