De medewerkers van huisartsen praktijk Göbel wordt binnenkort getraind in reanimeren door Erhan Ceylan. Het is een opfriscursus die je periodiek dient te herhalen als je al eerder een certificaat hebt behaald voor het reanimeren.

Doe je mee?

Bewoners uit de wijk Bovenkerk kunnen meedoen door zich op te geven bij Edwin Barentsen, (06)58825091, edwin.barentsen@ziggo.nl. De training vindt plaats in het Noorddamcentrum. Dag en tijd wordt in overleg met de deelnemers en de trainer vastgesteld. De kosten per deelnemer bedragen € 40,—. Na deelname krijg je hiervan een factuur en een certificaat.

Aanmelden bij hartslag.nu

Met het certificaat kun je je aanmelden bij hartslag.nu. Dat is de nooddienst die wordt ingezet als er een reanimatie dient plaats te vinden nadat er gebeld is met 112.

Vergoeding

De basisverzekering vergoedt de kosten van een EHBO-cursus of reanimatietraining niet. Maar je kunt de kosten vaak wel vergoed krijgen met een aanvullende ziektekostenverzekering. De vergoeding bedraagt meestal 80 – 100% en kun je nalezen in de voorwaarden. Belangrijk is dan dat je een certificaat van deelname en een betalingsbewijs kunt overhandigen.

Als je een lager inkomen hebt dan 130% van bijstandsniveau dan worden de kosten van de cursus volledig vergoed door het bewonersplatform Bovenkerk. Meld dat graag als je je opgeeft.

AED’s

Bovenkerk heeft 4 publiek AED’s: Bij huisartsenpraktijk Göbel aan de Noorddammerlaan, de Boem aan de Binderij, de Manen aan de Noorddammerlaan en het Zonnehuis Bovenkerk aan de Salamander. Meer informatie: notabenebovenkerk.nl/kleurrijk-leven-2/buurt-aeds/