Chris van den Helder, Frans Rosenberg en René Boerlage, bekend uit het Bovenkerkse vrijwilligersleven, zijn een nieuw project gestart. Ze willen een filmavond organiseren over Bovenkerk en de Bovenkerkers door de jaren heen aan de hand van oude en nieuwe filmpjes, video’s en foto’s uit privécollecties. Het wordt een nostalgische avond vol herkenning voor (oude) Bovenkerkers, maar ook zeker de moeite waard voor nieuwe buurtgenoten.

Oproep voor film- en fotomateriaal
Wie kan en wil de heren voor deze bijzondere avond aan filmmateriaal helpen? Ze zijn o.a. op zoek naar beelden van het Bovenkerkse bedrijfsleven, zoals Klompenmakerij Ratterman waar voorheen tientallen bussen met toeristen van over de hele wereld dagelijks op bezoek kwamen. Of de firma Gorter, hét verhuisbedrijf van de regio, het ijs van Van Lammeren en de benzinepomp van Heesterman.

Misschien is er iemand die beeldmateriaal heeft van Bromet waar vroeger duizenden en duizenden jurken zijn gemaakt. Of van de opslag van de eerste Amsterdamse ijsfabriek VAMI die in 1923 begon met de fabricage van ijs met Amerikaans materiaal en volgens Amerikaans recept. Dan was er nog de Ambro-broodfabriek, vanaf 1963 gevestigd op het industrieterrein in Bovenkerk. En laten we alle middenstanders die Bovenkerk rijk was (en is) niet vergeten.

Ook beelden die te maken hebben met de Urbanuskerk, de verschillende scholen en het verenigingsleven, waaronder RODA ’23, zijn welkom. Natuurlijk komen ook de Bovenkerkse feestweek en andere evenementen zoals het bloemencorso en muziekoptredens aan bod.

Materiaal aanleveren
Heb je foto- en/of filmmateriaal dat je beschikbaar wilt stellen? Neem dan contact op met: Frans Rosenberg (derosenbergjes@gmail.com), René Boerlage (reneboerlage48@gmail.com) of Chris van Den Helder (chmvandenhelder@gmail.com).