Bovenkerkse Burendag

26/09/2020 om 11:00 17:00

Sint Urbanuspark

Bovenkerk, Noord-Holland 1187AC Nederland

Zaterdag 26 september: Bovenkerkse Burendag met brunch, muziek en historische speurtocht

Beste buurtgenoten, in deze coronatijd zijn veel leuke activiteiten in ons dorp helaas afgelast. Daarom hebben het Bovenkerkse Bewonersplatform en het organisatieteam van het jaarlijkse Zomerfeest de krachten gebundeld om een ‘coronaproof’ evenement voor alle Bovenkerkers te organiseren. Hiervoor is de Nationale Burendag op zaterdag 26 september a.s. uitgekozen.

Burendag is een initiatief van het Oranjefonds. Bekend onderdeel is de Burenbrunch die in Bovenkerk die dag van 11:00 uur tot 15:00 uur wordt gehouden in het Urbanuspark. Het is een kleinschalig evenement met, naast een lekkere brunch, activiteiten voor kinderen, muziek én een wandeling door Bovenkerk. Uiteraard alles op 1,5 meter afstand van elkaar. Bij mooi weer gaat het badje open en de Buitenspeelbus van Amstelveen Sport is aanwezig.

De wandeling wordt heel speciaal. Het is een historische speurtocht met als doel jong en oud en nieuwe en oud-Bovenkerkers met elkaar te verbinden. Al wandelend kom je van alles te weten over de geschiedenis van ons dorp.

De speurtocht gaat door het oude gedeelte van Bovenkerk, door de nieuwbouw en langs de grenzen van het dorp. Op diverse punten zijn activiteiten te doen en de inwendige mens wordt ook niet vergeten. Vanaf 11:00 uur kun je starten bij één van de 5 startpunten, te weten;

• het Urbanuspark
  • Hoogeveen aan de Noorddammerlaan
  • hoek Mgr. Dr. H. Poelslaan/Brouwerslaan
  • het VOKA-gebouw aan de Vierlingsbeeklaan
  • Jeu de Boulesbaan, tegenover Ringslang 10

Als aandenken ontvangen alle deelnemers aan de wandeling een boekje met mooie verhalen en wetenswaardigheden over Bovenkerk.

Wil je tijdens de Burendag aanwezig zijn bij de brunch én meedoen aan de speurtocht of kiezen voor één van deze activiteiten? Meld je dan aan bij Lex Koot (lex.koot@ziggo.nl).

Stichting Bovenkerk 2020 ©