Amsterdam, 4 juli 2022
Beste buurtbewoner van Het Amsterdamse Bos,
Op 5, 6 en 7 augustus vindt in het Amsterdamse Bos voor de achtste keer Dekmantel Festival plaats. Met deze brief willen wij u informeren over een aantal zaken over en rondom ons festival. Bovendien nodigen wij u van harte uit om woensdag 3 augustus kennis te maken met ons team en ons evenement.

Over ons festival

Dekmantel Festival is een meerdaags muziekfestival waar progressieve elektronische muziek centraal staat. Hierbij is ons streven om de veelzijdigheid binnen dit genre aan ons publiek te presenteren. We zijn trots op het feit dat ons evenement wereldwijd wordt geroemd om haar kwaliteit en vernieuwende programma; zo prezen onder andere het NRC, De Volkskrant en Het Parool ons festival met lovende recensies.

Dekmantel Festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus 2022 op het festivalterrein aan de Nieuwe Meerlaan in het Amsterdamse Bos. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn onze bezoekers van 13:00 tot 23:00 uur welkom. Op woensdag 27 juli beginnen we met de opbouw en op donderdag 11 augustus worden de laatste spullen van het terrein verwijderd. Onderdeel van een dergelijk evenement zijn een aantal `soundchecks’ waarmee de verschillende geluidssystemen voor aanvang van het festival worden getest. De soundchecks vinden plaats op donderdag 4 augustus van 16:00 – 20:00 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10:00 en 13:00.

Overlast

Wij zijn ons ervan bewust dat evenementen zoals de onze een zekere mate van overlast veroorzaken. Wij doen ons uiterste beste om dit tot een minimum te beperken en staan hierover in constant overleg met de gemeente en politie. Onderstaand een aantal van onze maatregelen:

  • Van tevoren ontwikkelen wij onder begeleiding van een externe organisatie een gedetailleerd geluidsplan. Hiermee krijgen we inzichtelijk wat de gevolgen zijn van ons evenement op de buurt. Vervolgens zijn wij in staat de juiste aanpassingen en voorzorgsmaatregelen treffen om overlast zoveel mogelijk te beperken.
  • Gedurende het evenement laten wij door een externe partij, op verschillende momenten en punten op en om het terrein, geluidmetingen verrichten. Dit doen wij ook in uw buurt. Deze metingen staan los van de metingen die door de gemeente in het kader van de vergunningverlening worden gedaan.
  • We schakelen een (extern) gecertificeerd beveiligingsbedrijf in om tijdens ons evenement op en om het evenemententerrein toezicht te houden.
  • Er worden extra verkeersregelaars en toezichthouders ingehuurd om de in- en uitstroom van onze bezoekers goed te begeleiden.

Ons evenement vindt alleen plaats op evenemententerrein Land van Bosse en het Radarterrein. De rest van het Amsterdamse Bos is tijdens ons evenementen voor iedereen toegankelijk.

Contact tijdens het evenement

Mocht u voorafgaand of tijdens Dekmantel Festival vragen, opmerkingen of klachten hebben, dan kunt u ons bereiken op nummer 020-5160056. Dit nummer is vanaf 27 juli tot en met 11 augustus tijdens kantooruren bereikbaar. Tijdens het evenement (5 tot en met 7 augustus) kunt u hier 24 uur per dag terecht. Wanneer u via dit nummer contact met ons opneemt, wordt uw opmerking genoteerd en daarna direct met de verantwoordelijke in onze organisatie besproken. Wij doen er vervolgens alles aan om u zo snel mogelijk een reactie te geven. Heeft u eerder dan 27 juli vragen of opmerkingen? U kunt dan een mail sturen naar support@dekmantel.com.

Kennismaken

Met deze brief informeren wij u over hetgeen ons evenement behelst en wat wij doen om de overlast te beperken. Natuurlijk hebben we veel meer te vertellen. Bijvoorbeeld over onze muziek, de productie en wat we allemaal doen aan de veiligheid van onze bezoekers. Daarom nodigen wij u van harte uit om op woensdag 3 augustus, op een door u gekozen moment tussen 17:00 en 19:00 uur, kennis met ons team en ons evenement te maken. Via support@dekmantel.com vernemen wij graag of en hoe laat wij u kunnen ontvangen. Bij de entree aan de Nieuwe Meerlaan 1 kunt u deze brief tonen en vervolgens wordt u opgehaald.

Ik hoop u via deze weg voldoende geïnformeerd te hebben en u op woensdag 3 augustus te mogen verwelkomen. Wij doen er alles aan om er een geslaagde dag van te maken: voor onze bezoekers en iedereen in de omgeving van het Amsterdamse Bos.

Met vriendelijke groet,

Boye ’t Lam
Directeur Dekmantel
Wagenstraat 5
1017 CZ Amsterdam
www.dekmantelfestival.com
www.facebook.com/dkmntl