Doortrappen organiseert samen met Stichting Bovenkerk, Stichting Fietsmaatjes Amstelveen en Amstelveen Sport vanaf donderdag 8 juni wekelijks fietsen voor inwoners van de gemeente Amstelveen. Het Noorddamcentrum wordt gekozen als op- en afstapplaats voor verschillende groepen fietsers. Iedereen is welkom om mee te doen!

We gaan van start!

De fietsgroepen vertrekken om 9:00 uur en komen rond 10.45 uur weer terug. Het fietsseizoen eindigt op 24 september.  Tijdens vakanties gaat het fietsen gewoon door.

Het Noorddamcentrum is van 8:30 tot 12:30 uur open voor ontmoetingen tussen alle fietsgroepen. Voor vertrek en na binnenkomst kunnen fietsers genieten van koffie met appeltaart, ook bij slecht weer.

De Amstelveense fiets 4-daagse

Naast de wekelijkse fietsgroep is er van 30 mei t/m 2 juni de Amstelveense Fiets 4-daagse. Zoals de naam al zegt, gaan we 4 dagen achter elkaar een fietstocht maken. Vertrekpunt is het Noorddamcentrum telkens om 9:00 uur. Op 30 mei hebben we een speciale actie voor gratis fietsspiegels gemonteerd door Fietshuys (op=op). Wees er daarom die dag vroeg bij.

Fietsgroepen en veiligheid

Er zijn verschillende groepen, afhankelijk van het type fiets en conditie, zoals racefietsers, elektrische fietsen, gewone fietsen en duo-bikes. Veiligheid staat voorop tijdens het fietsen in groepen. Er zijn daarom aanvullende instructies om veilig gedrag te stimuleren. Denk hierbij aan informatie over het dragen van een fietshelm en de fietsspiegel, speciale hesjes voor de eerste en laatste fietsers van een groep, een gereedschap set bij de laatste van een groep voor materiaalpech en een minicursus rijden in groepsverband.

Doortrappen tot je 100ste

Doortrappen is een landelijk programma om 55+’ers langer, veiliger en met plezier te laten fietsen. Acht gemeentes in Vervoerregio Amsterdam zijn onderdeel van dit programma, waaronder gemeente Amstelveen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in Amstelveen. 

Het hele jaar door organiseert Doortrappen fietsactiviteiten voor ouderen, zo ook in Amstelveen. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten in de gemeente Amstelveen vind je op www.doortrappen.nl – Amstelveen of ga naar:

Amstelveen Sport, Sabine Meeuwis
Stichting Bovenkerk, Edwin Barentsen
Fietsmaatjes Amstelveen, Yvonne Jacob

Save the date

  • Start met de Amstelveense fiets 4-daagse 30 mei t/m 2 juni 2023.
  • Wekelijkse fietstocht op donderdag vanaf 8 juni 2023.
  • Finale Amstelveen on Wheels op 24 september 2023.

Doortrappen nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de wekelijkse fietstochten in Amstelveen. Doe mee en geniet van de gezelligheid en het mooie landschap!