Op 27 mei 2024 start de fiets 4-daagse en het wekelijks fietsen op donderdagochtend. Het Noorddamcentrum is de op- en afstapplaats. Tijdens de vakanties gaan we gewoon door. Iedereen is welkom om mee te doen! De activiteit is gratis en je hoeft je vooraf niet op te geven.

We gaan van start!
De fietsgroepen vertrekken om 9:30 uur en zijn uiterlijk om 11:30 uur weer terug. Het Noorddamcentrum is van 9:00 tot 12:30 uur open (ook bij slecht weer) voor ontmoetingen tussen alle fietsgroepen. Voor vertrek en na binnenkomst kunnen fietsers genieten van koffie met appeltaart.

De Amstelveense fiets 4-daagse
De Amstelveense Fiets 4-daagse is van 27 mei t/m 30 mei 2024. Zoals de naam al zegt, gaan we 4 dagen achter elkaar een fietstocht maken. De routes lopen via het landelijke netwerk van fietsknooppunten. Je kunt kiezen uit een tocht van 20 of van 30 kilometer. Daarna start het wekelijks fietsen op 6 juni 2024.

Fietsgroepen en veiligheid
Er zijn verschillende groepen, afhankelijk van het type fiets en conditie. Veiligheid staat voorop tijdens het fietsen in groepen. Denk hierbij aan informatie over het dragen van een fietshelm, de fietsspiegel, speciale hesjes voor de begeleiders van de fietsgroep en een fietstas voor noodhulp (fietspomp, een gereedschap set, een AED en verbandtrommel).

Doortrappen tot je 100ste
Doortrappen is een landelijk programma om 55+’ers langer, veiliger en met plezier te laten fietsen. Acht gemeentes in Vervoerregio Amsterdam zijn onderdeel van dit programma, waaronder gemeente Amstelveen. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten in de gemeente Amstelveen vind je op www.doortrappen.nl/amstelveen of ga naar:

Amstelveen Sport, Sabine Meeuwis, www.amstelveensport.nl
Stichting Bovenkerk, Edwin Barentsen, www.notabenebovenkerk.nl
Fietsmaatjes Amstelveen, Yvonne Jacob, www.fietsmaatjesamstelveen.nl

Save the date

  • Amstelveense fiets 4-daagse 27 t/m 30 mei 2024.
  • Wekelijkse fietstocht op donderdag vanaf 6 juni 2024.
  • Amstelveen on Wheels op 29 september 2024.

Doortrappen nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de wekelijkse fietstochten in Amstelveen. Doe mee en geniet van de gezelligheid en het mooie landschap!

Doortrappen Amstelveen is een initiatief van Doortrappen Nederland, Amstelveen Sport, Stichting Bovenkerk, Gemeente Amstelveen en Stichting Fietsmaatje Amstelveen.