Op 3 februari 2024 is er een dansfeest voor mensen met een beperking in bewegen zoals Parkinson, MS, ADCA, CVA of reuma. Daarbij maakt het niet uit of je kunt lopen, staan, soms last hebt van bevriezingsverschijnselen of een rollator of rolstoel nodig hebt. Desgewenst kan je alle oefeningen op een stoel meedoen. We beginnen het dansen sowieso allemaal zittend.

Dansfeest op zaterdag 3 februari 2024 van 14:20-16:00 uur
Zaal open van 14-16:30 uur; gratis, bij de uitgang staat een fooienpot
Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1, 1187CV Amstelveen

Programma met discotheek Charly
14:20 uur demonstratie rolstoeldansen
14:35 uur warming-up en instuderen dans Multicolor met Hugo de Graaf
15:00 – 16:00 uur dansen met Dido Mirck

Omdat we graag voor iedereen een goede plek met passende begeleiding willen regelen is het fijn als je je van tevoren opgeeft bij Edwin Barentsen (06) 58825091 of dansfeestfebruari@bovenkerk.me.

Het belangrijkste is het samen dansen. Dansen is namelijk zoveel meer dan alleen bewegen. Door verbeelding en het ritme van de muziek wordt bewegen zoveel fijner (en makkelijker) om te doen. Bovendien geeft dansen met een hele groep of met een partner een gevoel van samenhorigheid en extra energie.  Iedereen kan naar eigen kunnen meedoen. Niemand is perfect, maar iedereen is wel uniek.

We gaan lekker ‘los’ op muziek, ritmisch en vrij dansen met naar verwachting veel plezier. Het zijn de ingrediënten om het plezier van bewegen te ervaren en wat dit met jou kan doen, en voor je conditie, coördinatie, evenwicht, souplesse, kracht, houding en balans. Door het dansen word je op een andere manier geprikkeld, komt er extra energie los en vergeet je even de dagelijkse uitdagingen waar je mee te dealen hebt. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd en mobiliteit. Ervaring is niet nodig, maar mag wel.

De muziek is afkomstig van Discotheek Charly, remember?

Discotheek Charly was in de jaren 70 een fenomeen in Bovenkerk en omstreken. Om de week mochten de DJ’s draaien in het oude verenigingsgebouw. De disco avonden waren steevast in mum van tijd uitverkocht. Sommige jongeren kwamen al voor de kerkdienst een stempel halen, zodat ze er zeker van waren dat ze er die avond bij konden zijn. Discotheek Charly neemt ons mee naar de jaren 70. Mocht je een verzoeknummer hebben, laat het ons dan weten.

DansPark

Onder leiding van de gepassioneerde danserdocenten Dido Mirck en Hugo de Graaf wordt dans omarmt als een middel om mensen te bevrijden en te laten stralen. DansPark biedt een veilige en inspirerende omgeving waar zelfexpressie en lichaamsacceptatie centraal staan. Deze danslessen brengen gezondheid, plezier en vrijheid, terwijl dansers hun creativiteit ontdekken en de kracht van samenzijn, ruimte en muziek ervaren.

Lied Multicolor van Son Mieux

Hugo de Graaf gaat in het voorprogramma met ons een speciale dans instuderen op het Lied Multicolor van de groep Son Mieux. Het is ons lijflied dat we regelmatig in de lessen dansen.

Trots op onze sponsoren

AmstelIdee en STIVAK

Met medewerking van

Alcura Parkinsonverpleegkundigen, Amstelland Fysiotherapie, Amstelring, Amstelveen Sport, Bibliotheken, Coherente, Dance Connects, Danspark, Fysiotherapeuten Dekker, Fysiotherapie Praktijk Zonnestein, Huisartsenpraktijk Bovenkerk Westwijk, Huisartspraktijk Amstelveen Zuid, Huisartsenpraktijk en parkinsonverpleegkundige De Drecht, Karel Muns fysiotherapie en revalidatie, Medisch Centrum IBIS fysiotherapie en revalidatie, Mantelzorg & Meer, Mensendieck Uithoorn, Logopediepraktijk Michelle Engels, Motion Fysiotherapie & Revalidatie, Neurologen en Parkinsonverpleegkundigen van Ziekenhuis Amstelland, READE – revalidatie & reumatologie, Parkinson Café Amsterdam, Parkinson(isme) vereniging, Participe Amstelland, Wijksamenwerkingsverband Keizer Boven West en Zonnehuisgroep Amstelland.