Dansen voor mensen met Parkinson of MS

Dansen tegen of juist mét de Parkinson of MS? Heb je wel zin om te dansen, maar een beetje bezorgd of dat wel lukt? Wij nodigen je dan juist van harte uit op het freestyle dance evenement op 11 februari aanstaande.

Deze middag is speciaal voor mensen die een uitdaging in beweging ervaren als gevolg van o.a. Parkinson, MS, ADCA, CVA of reuma. Daarbij maakt het niet uit of je kunt lopen, staan, soms last hebt van bevriezingsverschijnselen of een rollator of rolstoel nodig hebt. Desgewenst kunt je alle oefeningen op een stoel meedoen. We beginnen het dansen sowieso allemaal zittend.

Het belangrijkste is het samen dansen. Dansen is namelijk zoveel meer dan alleen bewegen. Door verbeelding en het ritme van de muziek wordt bewegen zoveel fijner (en makkelijker) om te doen. Bovendien geeft dansen met een hele groep of met een partner een gevoel van samenhorigheid en extra energie. Iedereen kan naar eigen kunnen meedoen. Niemand is perfect, maar iedereen is wel uniek.

We gaan lekker ‘los’ op muziek uit de jaren 70, ritmisch en vrij dansen met naar verwachting veel plezier. Het zijn de ingrediënten om het plezier van bewegen te ervaren en wat dit met jou kan doen, en voor je conditie, coördinatie, evenwicht, souplesse, kracht, houding en balans. Door het dansen wordt je op een andere manier geprikkeld, komt er extra energie los en vergeet je even de dagelijkse uitdagingen waar je mee te dealen hebt. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd en mobiliteit. Ervaring is niet nodig, maar mag wel 😉

Andrew krijgt iedereen aan het dansen, want stilzitten is er niet bij!

Dansinstructie door Andrew Greenwood

Wij zijn bijzonder blij te kunnen melden dat Andrew Greenwood naar Amstelveen komt om ons feestje als klassiek balletdanser te begeleiden. Het is de ambitie van voormalig danser en balletmeester Andrew Greenwood om dans te integreren in de gezondheidszorg, als een preventiemiddel voor ziektes als Parkinson en MS. Andrew geeft aan: “Mensen met MS of Parkinson kunnen op dezelfde manier genieten van hun lichaam als dansers. Meer zelfs. Zij weten echt wat de waarde van tijd is. Dat is het mooie en inspirerende. Zij hebben me geleerd dat je zelf de architect bent van je bestaan.”

De muziek is afkomstig van Disco Charly, remember?

Discotheek Charly was in de jaren 70 een fenomeen in Bovenkerk en omstreken. Om de week mochten de DJ’s draaien in het oude verenigingsgebouw. De disco avonden waren steevast in mum van tijd uitverkocht. Sommige jongeren kwamen al voor de kerkdienst een stempel halen, zodat ze er zeker van waren dat ze er die avond bij konden zijn. Disco Charly neemt ons mee naar de jaren 70. Mocht je een verzoeknummer hebben, laat het ons dan weten.

Begeleiding – laat weten dat je komt

Omdat we graag voor iedereen een goede plek met passende begeleiding willen regelen is het fijn als je je van tevoren opgeeft bij Edwin Barentsen (06) 58825091 of edwin.barentsen@ziggo.nl. Ben je in de gelegenheid om iemand mee te nemen die jou kent en begeleidt, dan is dat een pré. Maar zonder partner ben je ook van harte welkom. De toegang is gratis. Om de onkosten te dekken is er een fooienpot.

Wanneer: 11 februari 2023 van 16:00 tot 17:00 uur (zaal open van 15:00 – 17:30 uur)
Waar: Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1 te Amstelveen

Trots op onze sponsoren

AmstelIdee, STIVAK en HelderAdvies

Met medewerking van Huisartsenpraktijk Bovenkerk Westwijk (Arjen Göbel), wijksamenwerkingsverband Keizer Boven West, neurologen en Parkinsonverpleegkundige van Ziekenhuis Amstelland, Amstelland Fysiotherapie, Motion Fysiotherapie, Westwijk Fysio, fysiotherapeuten Dekker, Fysiotherapie Praktijk Zonnestein, revalidatie READE, Amstelveen Sport, Mantelzorg & Meer, Danceconnects, Participe Amstelland, de Parkinson(isme) vereniging en Parkinson Café Amsterdam.