Begin september 2022 was het zover. Met een groep geïnteresseerden is Buurtclub Leefstijl Bovenkerk van start gegaan. Zo’n eerste keer is altijd wat onwennig en spannend. Want ken je al mensen? Liggen de mensen jou een beetje? Kun je je vrij voelen? Heb je een klik met de anderen… kortom, we zijn eerst begonnen onszelf aan elkaar voor te stellen.

Daarna hebben we stilgestaan bij het model van Positieve gezondheid. Enkele mensen kenden het al en voor andere was dit geheel nieuw. Jolanda gaf een toelichting met wat praktijkvoorbeelden hoe je er mee om kunt gaan. We konden zelf aangeven wat wij in het model zagen en dat werd op een flipover genoteerd. Voor de volgende keer gaan we als huiswerk het model invullen en ermee aan het werk.

Als afsluiter hebben we de suikerklontjes quiz gedaan. Hierbij werden producten met elkaar vergeleken in relatie tot de hoeveelheid suiker in klontjes. En het is frappant hoe vaak je het antwoord mis hebt, want er zijn vele suiker fabels. Voor goede antwoorden kon je een suikerklontje verdienen. Degene met de meeste suikerklontjes kreeg een verrassing. Een heuse trofee.

Weet jij bijvoorbeeld het antwoord op onderstaande afbeelding?