Bovenkerkse energie

Rubrieken: Amstelveen vandaagActiviteiten en Cultuur

Gepubliceerd: vrijdag 24 december 2021
Laatste update: vrijdag 24 december 2021

Auteur: Conchita Willems

In de nieuwe rubriek Kijk op de Wijk in AmstellandNieuws geeft Conchita Willems wijkambassadeurs een podium om het wel en wee in de wijk te bespreken.

Astrid van Ballegoy (50) beheert met haar groene vingers de plantenbieb van Bovenkerk, maakt deel uit van de redactie van de Notabene (wijkkrant), organiseert mede feestjes en meer in Bovenkerk en is bestuurslid van het bewonersplatform. https://www.facebook.com/notab…

Zij fietst graag in Bovenkerk, de gezondste wijk van Amstelveen. Althans dat doel van Kleurrijk Leven (project van wijkbewoners met zorgprofessionals) motiveert.  https://nl-nl.facebook.com/pg/…

Als manager marketing en communicatie in het dagelijks leven, met zonen Stef (21) en Finn (19) als inspiratiebronnen, geeft Astrid vorm aan haar droom om bij te dragen aan een betere wereld. “Net zoals ik prettig leef en werk, heeft de nieuwe generatie toch ook recht op een gezond, groen en plezierig leven?” Wat doet energie met mensen? Bewegen, denken en je warm houden! Want: “Samen iets voor elkaar krijgen, van de grond krijgen, dat doet goed!” Als voorbeeld noemt Astrid de jaarlijkse bandjesavond ‘Rock Urbanus’ in het Noorddamcentrum in Bovenkerk. Waarbij de 8e editie van Rock Urbanus een benefietavond ten behoeve van de wederopbouw van de Urbanuskerk was, en wethouder Marijn van Ballegooijen een woordje richtte tot het publiek.
En de door Rob van den Oever (drumdocent uit de wijk) in zijn studio opgenomen Rock Urbanus-CD is goed verkocht. “De 10e editie hopen we in het komende voorjaar te kunnen organiseren!” Zowel jonge als oudere muzikanten uit de wijk uitnodigen om te komen spelen. Want zowel jonge als oudere mensen houden van muziek die tijdens de Rock Urbanus-avonden beweegt van rock & roll, naar soul en pop. 

Mensen verbinden met muziek, op een buurtfeest, is één ding. Mensen verbinden met duurzaamheid is iets anders. “Zoals met elkaar zwerfvuil opruimen. En na afloop gezellig napraten bij Silversant onder het genot van een lekker drankje.” vindt Astrid top. “Of KKC-scholieren de kans geven onderzoek te doen naar de luchtkwaliteit, waterkwaliteit en geluidsoverlast in het kader van Technasium-onderwijs. Hierbij wordt theorie op school gekoppeld aan de praktijk. Organisatie van een eindpresentatie hiervan met als gast wethouder Floor Gordon is in volle gang.” Trouwens, aan de oproep in de Notabene om Bovenkerkse buren voor te dragen voor een kerstattentie (omdat een steuntje in de rug fijn is, óf juist vanwege vrijwillige inzet voor buren een complimentje waard) is goed voldaan. Op donderdag 23 december lopen kinderen met een lampion, zingen achter de Kerst-paardenkoets en verwennen dan de buren die opgegeven zijn. 

Als echte wijkambassadeur hoopt Astrid op het bereiken en ontmoeten van meer wijkbewoners, zowel nieuwe Bovenkerkers en anderstaligen als ‘geboren en getogen in het dorp’ zoals zij zelf. “Verbinding creëren: natuurlijk!

Lees artikel in Amstelveennieuws, december 2021: blz 12 https://www.mijnamstelveen.nl/…

Wijkambassadeurs

Om in te haken op wat er in de wijken speelt, heeft Actief voor Amstelveen Wijkambassadeurs benoemd. Graag brengen wij die vrijwilligers voor het voetlicht. Wie is dat? Wat doet die? Bent u dat?

Conchita Willems, columnist en redactielid van MijnAmstelveen

Fotograaf: Kees Willems