In Bovenkerk woonde Douwe van de leest, een pentekening kunstenaar. Hij heeft bijna alle panden in Bovenkerk getekend. Deze tekeningen zijn nu in bezit van Rene Boerlage ook de man van heel veel foto`s samen met Frans Rosenberg van Bovenkerk. Zij beheren ook de website Bovenkerk in oude ansichten onder andere. In het dorp staat ook de winkel van Hoogeveen met nog een echte etalage. Mevr. Hoogeveen woont nog steeds in het pand waar zij samen met haar man Piet jarenlang een modezaak beheerden. De oud Bovenkerkers kunnen nog steeds na genieten van de vele modeshows.

In deze etalage is nu een tentoonstelling ingericht van de pentekeningen van Douwe van de Leest. De moeite van het bekijken waard, en een leuke bezigheid in deze tijd van Corona. U kunt buiten Corona proef alle tekeningen op u gemak bekijken. De mensen die al geweest zijn vinden het een feest van herkenning. Bovenkerk een dorp in de jaren zestig met veel neringdoende middenstanders. Wat dacht u van vier melkboeren. Twee slagers, vier kruideniers, een schoenenwinkel, drie groenteboeren en zelfs een smederij en klompenmakerij en dan moeten we nog even doorgaan om alles te benoemen. Want een verhuisbedrijf en twee fietsenmakers en natuurlijk een paar cafés. Er is wel eens geteld hoeveel bedrijven. Ieder pand op de Noorddammerlaan was of is van een echt Bovenkerks bedrijf.

De tentoonstelling blijft tot december 2020.