Aan de slag met Positieve Gezondheid. Focus op wat je wél kunt in plaats van wat niet (meer) lukt. Dat is de kern van Positieve Gezondheid. Daar wordt een bordspel voor ontwikkeld dat inmiddels de tweede testfase ingaat. Vanuit het Zorgcafé Bovenkerk zijn we zeer geïnteresseerd om in de tweede testfase mee te doen!

Speelse kennismaking

Zorgbelang en diverse partners gaan een spel ontwikkelen dat mensen op een speelse, laagdrempelige en uitdagende manier kennis laat maken met Positieve Gezondheid. Vooral mensen in een kwetsbare situatie. Dit draagt bij aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen.

Het spel heeft drie doelen:

  • kennismaken met Positieve Gezondheid op een laagdrempelige en speelse wijze;
  • inzicht in eigen Positieve Gezondheid;
  • Positieve Gezondheid actief in je eigen leven inzetten.

In een periode van een jaar (juli 2021 – juli 2022) ontwikkelen wij, samen met diverse partners en mensen uit verschillende doelgroepen, een bordspel. Naast een speelse en laagdrempelige kennismaking heeft dit spel ook een educatieve functie. Een demoversie van het spel testen wij met allerlei mensen, mensen met en zonder beperking, mantelzorgers, naasten, huisartsen, POH, verpleegkundigen. Deze testfases zijn cruciaal! Zonder de deelnemers aan deze testfases en hun feedback komt er geen spel.

Meer weten over de eerste testfase? Klik hier voor de flyer.

Tweede testfase

Vanaf oktober tot en met november 2021 deden 68 deelnemers mee aan de eerste testfase. Wij zijn heel blij en dankbaar dat mensen zich vrijwillig en enthousiast inzetten.