Ingezonden. Fotobijschrift: Josette Fransen (1969) in het schitterende decor van het Amsterdamse bos

Body Company geeft hardlooptrainingen mét techniekoefeningen, bootcamp en conditietrainingen in één!

Iedereen kan leren hardlopen, maar vaak weten mensen niet hoe! Body Company is gespecialiseerd in het begeleiden van échte beginners en gevorderde hardlopers tot een duurloop van 5 tot maximaal 10 kilometer. De trainingen worden zomers gegeven door Josette Fransen in het Amsterdamse bos. Vanaf de wintertijd traint Body Company in Bovenkerk/Westwijk. Misschien heb je ons wel eens zien rennen door Bovenkerk op maandag en donderdagavonden? Wil je ook sporten, dicht bij huis met een professionele trainer? Kijk dan voor meer informatie over tijden en groepen op www.bodycompany.nl  Via de site kun je je aanmelden voor een gratis proefles.

Het gaat om meedoen, niet om presteren

Josette:”Het buiten kunnen hardlopen heeft mij veel gebracht de afgelopen jaren. Ik ben er ooit mee begonnen in het Vondelpark. Niet om te presteren of wedstrijden te lopen. Ook niet om te zien of ik harder kan dan een ander, maar wel om – na een intensieve werkdag – mijn hoofd leeg te maken en mijn lichaam te ontspannen. Voor mij werkt dit goed. Na een training, voel ik mij tevreden, lekker moe en daardoor slaap ik meestal ook goed. Het is niet dat ik altijd zin heb om te gaan. Als ik daarop moet wachten, zou ik veel te weinig sporten. Maar door te trainen voel ik mij fitter, sterker en beter in staat op ‘alle dagelijkse ballen in de lucht te houden’ van gezin, werk en alles daarom heen. Ik neem graag mensen mee met een training en ik vind het gaaf om het proces te zien van een training: iedereen komt aan, soms gehaast, soms rustig. We starten en aan het einde zie ik rode wangen, stoom uit de oren, lachende mensen en tevreden gezichten. Iedereen is trots op zichzelf dat hij/zij toch maar weer is gekomen. Ik ben ook altijd trots op iedereen die komt, want het is heus niet altijd makkelijk om je sportkleren aan te trekken en te gaan.”

Outdoor trainingen, het hele jaar door

Josette Fransen geeft al meer dan 11 jaar trainingen, 4 groepen in de week op maandag en donderdagavond, 2 groepen per avond. Van 18.45-19.30 uur traint Josette de beginnersgroep waarin mensen (leren) hardlopen tot een duurloop van 3-5 km. Aansluitend start de gevorderdengroep van 19.30-20.30 uur, waarbij er getraind wordt met circa 4-6 km per les met daarnaast diverse bootcampoefeningen die bijdragen aan blessurevrij hardlopen. De trainingen gaan het hele jaar door, met uitzondering van de schoolvakanties van de regio Noord. Momenteel bestaan de groepen uit mannen en vrouwen in de leeftijd van 30+, 40+, 50+ en 60+. In iedere groep is plek voor nieuwe mensen. Er lopen al enkele Bovenkerkers mee. Wie weet is het ook wat voor jou?! Kom gerust eens meedoen met een gratis proefles, dan kun je zelf ervaren of de trainingen iets voor je zijn.