Donderdags rond 11:00 uur is het altijd een gezellige drukte als we in het Zonnehuis Bovenkerk verzamelen voor de prikbrigade. Het is lekker om tijdens een wandeling wat vuilnis te prikken en gelijk even uit te waaien. We hebben een grote groep en om alles veilig te laten verlopen doen we onze gele hesjes aan. Gewapend met prikstokken en vuilnisbakzakken trekken we de wijk in. Joke heeft vandaag oppasdienst voor twee hondjes en deze lopen gezellig mee in ons fleurige optocht.

We zijn in Bovenkerk een bekend gezicht. Mensen die ons zien glimlachen ons toe. De stoet kan soms ver bij elkaar vandaan lopen. De snellen dienen vaak even te wachten op de wat minder rappe lopers. Oversteken doen we het liefs als iedereen weer bij elkaar staat.

Edwin is meestal van de route en die brengt ons vandaag naar de beweegbank. De beweegbank is nieuw in Bovenkerk. Deze staat aan de Vierlingsbeeklaan bij het VOKA-gebouwtje. Deze speciale bank nodigt uit om extra te bewegen. De oefeningen staan vermeld op bordjes, maar je kunt ook oefeningen doen die niet staan aangegeven.

De meeste van ons nemen plaats op het zitgedeelte van de bank. Maar niet iedereen heeft daar behoefte aan en ook de touwen moeten geprobeerd worden. Een mooi moment voor een plaatje…