Zaterdagavond 4 februari organiseren Gert Bohncke (medeorganisator van Rock Urbanus en o.a. zanger van de band Too Simple) en Ruud Bottelier in het Noorddamcentrum een benefiet(s)avond waarvan de opbrengst volledig gaat naar Alpe d’Huzes 2023 waaraan de beide heren deelnemen. 

LachenDeTraan
Het doel van Gert en Ruud is minstens twee keer de berg op te fietsen, maar ze proberen drie keer en hopelijk lukt het ze om vier keer omhoog te fietsen. Hun partners Petra en Sandra gaan wandelend de berg op. Dit in het kader van Alpe d’HuZus, dat een dag eerder plaatsvindt en is bedoeld voor partners en vrijwilligers. Uiteraard zamelen de dames ook geld in. De teamnaam van Gert, Ruud, Petra en Sandra is: LachenDeTraan.

10 euro entree voor KWF
Tijdens de benefietavond in het Noorddamcentrum treden 3 bands op: Gert Meets Oscar, The Broken Mules en Too Simple. De zaal gaat om 19.30 open en de entree bedraagt 10 euro per persoon. Uiteraard komt dit bedrag volledig ten goede aan KWF. Tijdens de benefietavond zijn er diverse activiteiten om extra geld op te halen.