‘Cultuur en diner gewoon thuis en steun lokaal’

Het perfecte Amstelveense avondje Uit in coronatijd: Bestel een diner van een van de vele restaurants die nu afhalen of bezorgen en bekijk een livestream van een Amstelveense Cultuur instelling. Het kan. Op www.beleefAmstelveen.nl vind je bijna alle bijzondere initiatieven van Amstelveense restaurants die nu noodgedwongen gesloten zijn maar wel afhalen en bezorgen. En in de Uitagenda van de site vind je het aanbod van Amstelveense Cultuurinstellingen die livestreams of concertregistraties aanbieden op hun site. Een top-avond en je steunt de lokale ondernemers, terwijl je gewoon thuis zit.

Steun de horeca van Amstelveen en bestel een van de heerlijke gerechten

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “De Amstelveense horeca heeft het heel zwaar door de tweede sluiting in verband met corona.Bestel daarom een heerlijke maaltijd om uw favoriete horeca te steunen. De Amstelveense horeca zit niet stil tijdens de coronacrisis. Op de site BeleefAmstelveen.nl vind je een overzicht van de bijzondere initiatieven in Amstelveen en de toko’s en restaurants waar je eten kan afhalen en bestellen. Ook kun je thuis van onze lokale cultuur genieten.”

Beleef cultuur online

Als het publiek niet de mogelijkheid krijgt om naar de cultuur toe te gaan, dan komt de cultuur wel naar het publiek! Dankzij de opgezette streamingsdienst zijn een aantal voorstellingen, optredens en andere culturele uitingen nu te vinden op de website van bijvoorbeeld het Cobra Museum of P60 en vind je het totale aanbod op Beleef Amstelveen. Wethouder Cultuur Herbert Raat: “Hierop worden livestreams en registraties van concerten en voorstellingen geplaatst, zodat meer mensen kunnen genieten van het Amstelveense cultuuraanbod”. Wordt verwacht: livestreams en registraties van Griffioen, het Poppentheater, Venstra Café, Bibliotheek Amstelland, TedEx Amstelveen, ANNA.

En nog even dit: haal een maaltijd af? Houd rekening met de richtlijnen van RIVM

Vermijd drukte

Sta niet te dicht op elkaar, houd minimaal 1,5 meter afstand

Neem je consumptie mee naar huis (eet niet ter plaatse)

Blijf thuis als je verkouden bent, hoest of andere symptomen hebt

Heb je een maaltijd besteld? Dan wordt hij voor de deur afgezet. Vermijd contact met de bezorger.

Hieronder de links naar de website:

Horeca-initiatieven: www.beleefamstelveen.nl/helpdehoreca

Online Cultuur belevenwww.beleefamstelveen.nl/onlinecultuurbeleven