Tot voor kort moest je minimaal 1,5 km lopen of fietsen om bij een drogist of apotheker te komen en daar komt met de medicijnkluis van Apotheek Asserring verandering in.

De medicijnkluis staat vlakbij de huisartsenpraktijk Bovenkerk van dr. Göbel en de wekelijkse markt op het achterterras van het Noorddamcentrum. Precies in het hart van Bovenkerk waar veel mensen samenkomen. De medicijnkluis wordt dagelijks gevuld en klanten kunnen desgewenst daar hun medicijnen ophalen. Hiermee heeft Bovenkerk weer een goed gesorteerde drogist/apotheker in het dorp.

Het is ideaal voor werkenden. Zij kunnen buiten hun werktijden 24/7 de medicijnen afhalen en hoeven niet meer in de rij te staan of de apotheker te bezoeken. Er is een goede parkeergelegenheid.  Ook voor omwonenden of regelmatige bezoekers van het Noorddamcentrum en de wekelijkse markt is het een uitkomst.

Praktijkcase

Een dokter of een specialist schrijft een recept uit dat digitaal wordt ontvangen in de apotheek. In de basisadministratie van de apotheek is bekend of de levering via het apparaat mag plaatsvinden. De medicijnen worden door de apotheker ingeladen in het apparaat. Bij het vullen krijgt de klant een bericht met een toegangscode om de medicijnen af te halen. De klant haalt de medicijnen op het door hem gewenste moment.

Feestelijke ingebruikname

Op woensdag 10 juli 2024 hebben wethouder Marijn van Ballegooijen samen met Hilda Buenting-Nazaretyan en Edwin Barentsen de medicijnkluis in gebruik genomen. Het feestelijke moment werd gevierd met bubbels en taart en voor de koffie soos waren er voor alle deelnemers goodiebags.