Net als andere verenigingen, heeft de Amstelland Senioren Computer Club (ASCC) door corona een bijzondere periode doorgemaakt. Clubmiddagen, cursussen en inloopspreekuren konden niet op locatie worden gehouden en werden zoveel mogelijk digitaal georganiseerd. Als vervanging voor de inloopspreekuren is hulp op afstand geregeld. De clubmiddagen werden gehouden via Zoom en via de nieuwsbrieven bleven we in contact met de leden. De ASCC is – met inachtneming van de RIVM-richtlijnen – per 1 september weer gestart met de activiteiten op locatie. Meer nieuws daarover vind je op de website www.ascc.nl.

Groepslessen en individueel maatwerk

Tegenwoordig is in bijna elk huishouden een computer, een tablet en/of een smartphone aanwezig. Er komen steeds nieuwe programma’s. Het wordt steeds noodzakelijker om digitaal vaardig te zijn en te blijven! De ASCC wil eraan bijdragen om de digitale vaardigheden van de leden op peil te houden en te vergroten. Daarvoor organiseren we cursussen en workshops op computergebied. Deze worden in groepsverband gegeven in een rustig tempo. Er zijn ook individuele cursussen voor smartphone en tablet, die op persoonlijke wensen kunnen worden afgestemd. Voor het gebruik van DigiD en accountbeheer levert de ASCC zo nodig maatwerk op individueel niveau. Dit jaar vieren we ons 20-jarig jubileum. We hebben ongeveer 500 leden. ASCC is in principe bedoeld voor senioren, maar er geldt voor het lidmaatschap geen leeftijdsgrens.

Clubmiddagen, inloopspreekuren en hulp aan huis

Maandelijks wordt een clubmiddag gehouden. De clubmiddagen zijn niet alleen interessant maar ook erg gezellig. Daarnaast zijn er wekelijkse inloopspreekuren waar leden gratis worden geholpen met problemen met hun computer, tablet en/of smartphone. De ASCC biedt tegen een geringe vergoeding ook hulp aan huis voor problemen die niet tijdens de inloop kunnen worden opgelost. Voor telefonische hulp kunnen leden bellen naar 06 – 38 76 28 53. De ASCC biedt ook een APK-keuring voor je computer inclusief keuringsverslag en advies voor eventuele verbeterpunten.

Informatie en aanmelden

Zie voor een beschrijving van het cursusaanbod én de informatie over de verschillende cursussen op www.ascc.nl. Aanmelden? Stuur je mail naar cursussen@ascc.nl. Dit kan ook tijdens de inloop op de vrijdagochtenden. Informatieboekje over de ASCC is gratis beschikbaar bij alle wijkcentra in de regio: de Amstelland bibliotheken Westwijk, Stadshart en in Uithoorn, op het gemeentehuis en bij het UWV.

Vrijwilligers gezocht

De ASCC is op zoek naar vrijwilligers. Vind je het leuk om mensen te helpen met het gebruik van computer, tablet of smartphone of om echt les te geven over onderwerpen op computergebied? Heb je belangstelling voor redactiewerk voor de nieuwsbrief, de website of de sociale media? Of heb je organisatorische of bestuurlijke kwaliteiten? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@ascc.nl. Bellen kan ook: 06 -22 71 40 15.