Nota Bene Bovenkerk

Roderick zoekt licht: Chocola van Urbanus

TV uitzending op zaterdag 20 maart 2021
om 16:25 uur door KRO-NCRV op NPO2

Op de website van KRO-NCRV staat vermeld: De Urbanuskerk werd in 2018 door brand verwoest. Een gebeurtenis die Amstelveners in actie en vooral bij elkaar bracht.

De Urbanuskerk in Amstelveen werd in 2018 getroffen door een verwoestende brand waardoor de monumentale Cuyperskerk bijna ten onder ging. Maar de rampzalige gebeurtenis bracht de mensen uit Amstelveen bij elkaar als nooit tevoren. Schouder aan schouder werd er vanaf het begin gewerkt aan de wederopbouw van hun kerk. En er werd geld ingezameld… met chocolade van Urbanus. Chris van den Helder haalde al meer dan 30.000 euro op met z’n chocoladekar.

Verder lezen?
Programma Roderick zoekt licht
Opname Roderick zoekt licht

Hoe duurzaam was de renovatie van het Zwarte pad?

Het zal niemand zijn ontgaan dat de renovatie van fietspad het Zwarte pad (Kazernepad) bijna is afgerond. De duurzaamheidscommissie vroeg aan de Gemeente Amstelveen hoe duurzaam de werkzaamheden zijn uitgevoerd. We ontvingen de volgende informatie: - De onderlaag van het asfalt van het fietspad bestaat uit 70% hergebruikt asfalt - De deklaag van de Zetterij (fietspadkruising en herstelvak) bestaat voor …
Hoe duurzaam was de renovatie van het Zwarte pad?

Update verkeersproblematiek Bovenkerk

Secretariaat Gerard Miltenburg, p/a Noorddammerlaan 7