Zaterdagavond 7 oktober treden tijdens de jaarlijkse bandjesavond Rock Urbanus maar liefst 6 (cover)bands op in het Noorddamcentrum. Muziekliefhebbers die zin hebben in een gezellig avondje uit met livemuziek kunnen dan hun hart ophalen. De zaal gaat om 19:30 uur open. Toegang én de bitterballen zijn gratis.

Diverse muziekstijlen

Het is bij Rock Urbanus zeker niet alleen rock dat de klok slaat. Er treden ook bands op die (Neder)pop, blues, soul en disco ten gehore brengen. Zelfs smartlappen komen voorbij. En natuurlijk is Rock Urbanus naast een muziekfestijn ook elk jaar weer een grote reünie van oude bekenden uit Bovenkerk en omstreken en muziekliefhebbers uit de regio. Het is ook nog eens een mooie gelegenheid om (nieuwe) buurtgenoten te leren kennen.

Line-up voor Rock Urbanus

Rock Urbanus is een feest voor iedereen (jong en oud). Dat blijkt ook uit de line-up.

Deze bands staan 7 oktober op het podium:

  • The Rakers – Spiksplinternieuwe jonge band waarvan twee bandleden Bovenkerkse roots hebben. Deze band blinkt uit in indierock.
  • Itchycoo Park – Liefhebbers van blues- en rockklassiekers komen bij deze Bovenkerkse band volledig aan hun trekken.
  • Wanda and the Bovenkerk Boys – Van Stones tot ska. En smeer de kelen maar, want zangeres Wanda gaat zeker met de microfoon rond in het publiek.
  • Almost Famous – Voetjes van de vloer. Tijdens de disco-, pop- en soulexplosie van Almost Famous is de dansvloer altijd vol.
  • John Spijker Trio – Drie rasmuzikanten die voornamelijk eigen nummers spelen met hier en daar een verdwaalde cover. 
  • Too Simple – Uitsmijter van de avond. Meezingen is bij deze coverband gegarandeerd. Ook in je moerstaal. 

Dit is Rock Urbanus

Rock Urbanus ontstond veertien jaar geleden toen 3 bevriende muzikanten (Gert Bohncke, Oscar Bon en Stijn Broeder) op het idee kwamen jaarlijks op de 1e zaterdag van oktober een bandjesavond te organiseren in het Noorddamcentrum. Bovenkerkse bands of bands met een link naar Bovenkerk (minstens één van de bandleden komt uit Bovenkerk) treden tijdens dit muziekfeest belangeloos op. Rock Urbanus trekt al jarenlang een trouw publiek uit Amstelveen en omstreken. Toegang is altijd gratis!

Het Rock Urbanus-organisatieteam bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. De bandjesavond wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Bovenkerk en Hans Pappot van het Noorddamcentrum. De geluidstechniek is in vertrouwde handen bij Rico en Connie van Addicted to Sound.