Op 25 september wil Amstelveen weer een zogenaamde 24hrs Amstelveen organiseren. Vele organisaties, w.o. de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus doen mee. Van 11.00 tot 16.30 uur kan in de Torenkapel van de Urbanuskerk een kijkje worden genomen.

De gewelven in het schip van de St. Urbanuskerk zijn klaar.
Uitzicht op de Poel van de St. Urbanuskerk.

Daar draait een presentatie over de herbouw van de kerk.

Voor het eerst is er de mogelijkheid om de herstelde gewelven in het kerkgebouw te bekijken en de toren van de kerk is weer te beklimmen, onder voorbehoud van coronamaatregelen. De toren is altijd alleen toegankelijk voor volwassenen en kinderen groter dan 1,20 meter en onder begeleiding van een volwassene

We laten zien hoe de nieuwe dakleien op het dak worden gelegd. Bezoekers kunnen door mee te doen met een kleine donatie zelf een nieuwe daklei beschrijven. Voor kunstenaars is er een speciale actie. De daklei wordt dan in het najaar van 2021 op de plek waar de brand begon op het dak gelegd. Door deelname word je dus voor “eeuwig” vastgelegd. Voor alle activiteiten geldt dat ze onder voorbehoud zijn van coronamaatregelen en toestemming van de aannemer. Kijk hier voor de actie “Kunst op het dak”.