We hebben er 2 jaar op moeten wachten, maar zaterdagavond 1 oktober a.s. is het dan eindelijk zover; de 10e editie van de Bovenkerkse bandjesavond Rock Urbanus. Heb je zin in een supergezellig muziekfeest in je eigen wijk? Zorg dan dat je erbij bent. De zaal gaat om 19:30 uur open. Toegang is gratis, net als de bitterballen.

Dit is Rock Urbanus!

Bijna 13 jaar geleden kwamen 3 bevriende muzikanten (Gert Bohncke, Oscar Bon en Stijn Broeder) op het idee om jaarlijks een bandjesavond te organiseren in het Noorddamcentrum op de 1e zaterdag van oktober. Bovenkerkse bands of bands met een link naar Bovenkerk (minstens één van de bandleden komt uit Bovenkerk) treden tijdens Rock Urbanus belangeloos op. De meeste bands oefenen in dezelfde oefenruimte en de muzikanten kennen elkaar goed. Zo’n 3 jaar geleden hebben ze zelfs een CD opgenomen (te koop bij Stijn Broeder).

Het Rock Urbanus-organisatieteam bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Door corona kon het muziekevenement 2 jaar achter elkaar helaas niet doorgaan, maar 1 oktober pakken we extra feestelijk uit. Het is tenslotte een jubileum én het Noorddamcentrum is inmiddels schitterend verbouwd.

Vele muziekstijlen

De naam van de bandjesavond doet vermoeden dat het alleen om rockmuziek gaat, maar dat is niet zo. De muziekstijlen variëren van nederpop, pop, soul en disco tot rock. Er komen zelfs smartlappen voorbij. Heel afwisselend dus.

Deze bands staan 1 oktober op het podium:

  • Itchycoo Park
  • John Spijker Trio
  • Wanda and the Bovenkerk Boys
  • Too Simple
  • Almost Famous

Rock Urbanus wordt mede mogelijk gemaakt door Bewonersplatform Bovenkerk en Hans Pappot van het Noorddamcentrum.